Volvo FH

Novi lider u prevozu na duge relacije. Za nenadmašnu udobnost vozača i ekonomičnost rada.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 ili 10×4

D13 ili D16 (od 420 do 750 KS)

Izvana ljepotan. Iznutra zvijer.

Volvo FH16 ima sve ono što od kamiona Volvo FH očekujete. I još mnogo toga. Ako ne pravite kompromise po pitanju performansi i stila, ovo je kamion za vas.

Volvo FH engine Euro6

16 litara čiste snage

D16K, najsnažniji Volvo motor do sada, proizvodi ogromnih 750 KS i 3550 Nm. Možete izabrati jednu od tri varijante snage i četiri varijante obrtnog momenta, a sve one ispunjavaju zahtjeve standarda Euro 6. U kombinaciji s mjenjačem I-Shift (ojačana verzija sada se isporučuje kao standard) i brojnim ekonomičnim i snažnim zadnjim osovinama, on postavlja vlastite norme za najteže transporte.

Pogledajte sve opcije pogonskog sklopa

Dizajn eksterijera kamiona Volvo FH16

Spolja

1. Ukrasna stakla
Na vanjskom zidu kabine nalazi se zatamnjeno staklo koje modelu Volvo FH16 daje jedinstven izgled. Ne služi da se kroz njega gleda. Već da se u njega gleda.

2. Nova crna boja
Novi FH16 je taman. Vrlo taman. Međutim, ispod gornje površine boje kriju se interesantne nijanse. Mistični fjord – tako zovemo ovu boju. Morate ga vidjeti.

3. Istaknuti detalji
Sitni detalji prave vidljivu razliku. Naročito ako su sjajni i hromirani. Po tome se izdvajaju prednji stepenik, ukrasna traka prednje maske, ručke na vratima i Volvo simbol.

4. Šampionska prednja maska
Prednja maska tamnosrebrne, satenske boje ostavlja snažan utisak na svakog ko je vidi. Retrovizori i štitnik od sunca imaju isti vrhunski izgled.

Iznutra

 

Vozačevo sjedište kamiona Volvo FH16   Volan kamiona Volvo FH16   Unutrašnje presvlake kamiona Volvo FH16
 
Jedinstven dizajn sjedišta.
Za volanom modela Volvo FH16 osjećate se sjajno. A ovo je vaš prijesto. Jedinstveno sjedište upečatljivog dizajna, sa kvalitetnom presvlakom od kože ili kombinacije kože i tkanine, pruža vrhunsko zadovoljstvo. Kada na njemu sjedite ili ga gledate. Naravno, sjedišta se mogu poručiti sa funkcijom ventilacije.
  Raven.
Da bi vožnja bila još prijatnija, može se poručiti volan Raven (samo za Volvo FH16). Od tamne kože, sa kontrastnim žutim koncem, savršeno usklađen sa unutrašnjim presvlakama, trakama i sjedištima.
  Prva klasa.
U unutrašnjosti se nalaze jedinstvene table na vratima, table na zidovima, hromirane ukrasne trake, zavjese, presvlake na ležajevima i dodatna svjetla u vratima. Sve to čini unutrašnjost kabine luksuznom.