Novi Volvo FH

Kamion koji vas vodi naprijed

Mi u kompaniji Volvo Trucks shvatamo da Volvo dijelom uzrokuje ekološke probleme. Međutim, vjerujemo i da doprinosi njihovom rješavanju. Od ranih 1990-ih, zaštita okoliša jedna je od naše tri osnovne vrijednosti. Kada kupujete Volvo FH, kupujete naše rješenje održivo tokom čitavog radnog vijeka kamiona – od montaže na liniji do recikliranja najsitnijih dijelova.Podaci i vrijednosti

1.000.000 km,
31 l/100 km, certifikovano gorivo
Euro 5
Certifikovano gorivo B0

Priručnik za razgradnju Da
Označavanje plastike i gume Da
Materijali Željezo (kovano) 192 kg, reciklaža materijala do 70%
Proizvodnja:
– Energija (MWh)
– Voda (m3)
– Opasan otpad (kg)

76
179
213
Efekat staklene bašte tokom radnog vijeka (ekvivalent karbon-dioksida) 957
Procjena radnog vijeka Da
Certifikat ISO 14001 (proizvodnja, razvoj itd.) Da
Napravljen u pogonu bez emisije karbon-dioksida

Napravljen u pogonu bez emisije karbon-dioksida

Vaš Volvo FH napravljen je skoro bez ikakve emisije karbon-dioksida u okoliš. Kako to smijemo tvrditi? Pa, prije pet godina, Volvo Trucks bio je prvi proizvođač kamiona u svijetu koji je predstavio pogon bez emisije karbon-dioksida. Danas imamo nekoliko pogona bez emisije karbon-dioksida. Također, svi pogoni nastoje koristiti obnovljive izvore energije kao što su sunce, vjetar, voda i biomasa, a ne stara fosilna goriva. Sve u svemu, Volvo Trucks brine da proizvodnja kamiona bude ekološka u što većoj mjeri od samog početka.

Pažljiva vožnja je najvažnija

Pažljiva vožnja je najvažnija

Kada je riječ o smanjenju emisije, skoro 90% ekološkog utjecaja kamion sa dizelskim motorom izvrši tokom radnog vijeka. To je surova istina. Dobro je što vam Volvo Trucks sada nudi mnogo rješenja za smanjenje tog utjecaja. Pošto se većina rješenja tiče uštede goriva, pomoću njih štedite i novac. Potražite dodatne informacije o ekonomičnijem korištenju kamiona Volvo FH od lokalnog distributera.

Moguće je reciklirati 90% novog kamiona Volvo FH

Volvo Trucks ide naprijed

Moguće je reciklirati 90% kamiona Volvo FH. Zato što Volvo Trucks označava sve dijelove kako bi olakšao njihovu identifikaciju i razgradnju. Osim toga, kako bi se Volvo FH mogao reciklirati i ponovo koristiti, Volvo Trucks reparira korištene dijelove, dostavlja priručnike za razgradnju i koristi postrojenja za razgradnju.Izračunajte svoj ekološki otisak

Izračunajte svoj ekološki otisak

Internetska aplikacija kompanije Volvo Trucks pod nazivom „Kalkulator ekološkog otiska“ sadrži mnogo informacija o faktorima koji djeluju na okoliš tokom čitavog radnog vijeka kamiona Volvo FH. Također možete vidjeti u kojoj mjeri neki vaš kamion ili vozni park djeluje na okoliš, te uporediti rezultate sa drugim kamionima.


Volvo FH

Novi lider u prevozu na duge relacije. Za nenadmašnu udobnost vozača i ekonomičnost rada.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 ili 10×4

D13 ili D16 (od 420 do 750 KS)