Šasija za Volvo FL

Šasija koja savršeno odgovara vašim potrebama

Šasija novog kamiona Volvo FL konstruisana je samo za jednu svrhu: da bude fleksibilna. Sada je fleksibilnija nego ikada prije. Sa 10 do 18 tona, pogonom 4×2 ili 4×4 i još mnogo različite opreme i funkcija, spreman je za život u gradskom okruženju bez obzira na zadatak koji ćete mu povjeriti.


Približne visine šasija

  • Low: 810 – 830 mm
  • Med: 860 mm
  • High: 950 mm
  • X-High: 960 mm
  • Izuzetno visoka: 1175 mm
Osovinski razmaci
  • 3,250 – 6,800 mm

Pogledajte kompletne specifikacije šasije

Asortiman modela Volvo FL

Od 10 tona i više

Ponuda šasija za model Volvo FL sada je proširena i uključuje lagane varijante bruto težine od 10 i 12 tona. To znači da postoji širok izbor kombinacija modela, od 10 do 18 tona.

Pogledajte kompletne specifikacije šasija

Volvo FL 4x4

Dostupan sa pogonom na četiri točka

Vaši zadaci ponekad zahtijevaju napuštanje savršenih gradskih ulica? Izaberite potpuno novi Volvo FL 4×4. Ima vuču i razmak od tla potrebne za jednostavan rad u težim uslovima. Savršen servisni kamion ili namjensko vozilo za gradske komunalne zadatke.

Saznajte više o modelu Volvo FL 4×4


Prilagođena šasija kamiona Volvo FL

Namjenska ili standardna šasija.

Šasija kamiona Volvo FL može se poručiti sa standardnim rasporedom elemenata ili adaptirana prema vašim potrebama. Volvo uputstva za montažu karoserije (VBI sistem) skraćuju radno vrijeme proizvođačima karoserija, te u najkraćem mogućem roku dobijate savršen kamion sa savršenom nadgradnjom, prilagođen vašim poslovnim potrebama.


Šasija kamiona Volvo FL, pogled odozgo

Laka montaža karoserije.

Kako bi posao proizvođača karoserija bio lakši, na okvir šasije mogu se montirati nosači za proizvođače karoserija. Kombinacije nosača mogu se specificirati tako da odgovaraju svim potrebnim zahtjevima i nadgradnjama.

Pročitajte više o fleksibilnosti šasije


Servisna ikona

Prednje osovine koje ne iziskuju održavanje.

Zavisno od zahtjeva opterećenja, raspoloživa je paleta četiri različite prednje osovine sa nosivošću od 4,0 do 7,1 tone. Pogonska prednja osovina modela Volvo FL sa pogonom na četiri točka ima nosivost od 5,6 tona.


Volvo FL, pogled sa strane

Izbor ovjesa.

U zavisnosti od osovinskog opterećenja postoje različite mogućnosti ovjesa prednjih i zadnjih osovina: pneumatski ili lisnati ili njihova kombinacija.


Dimenzije kotača kamiona Volvo FL

Veličine točkova.

Postoje tri veličine točkova za paletu kamiona Volvo FL. Za manje kamione sa motorom D5K dostupni su točkovi od 17,5" ili 19,5", dok se 6-cilindarski model D8K nudi u kombinacijama točkova od 19,5" ili 22,5" za teže verzije.


Volvo FL za komunalne djelatnosti

Spremni za čišćenje ulica.

Svoju šasiju modela Volvo FL sada možete fabrički opremiti za primjenu u komunalnim djelatnostima. Uklonit ćemo svu montažnu opremu za šasiju (u zadnji dio kabine i unutar okvira šasije) da bismo napravili prostor za nadogradnju koja vam je potrebna.

Pogledajte potpune specifikacije


Brzo kočenje

Brzo i bezbjedno kočenje.

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. EBS (elektronski upravljan sistem kočnica) ne dozvoljava blokiranje disk-kočnica i osigurava brže i bezbjednije kočenje i doprinosi manjem trošenju kočnica. Sistem sadrži funkcije kao što su neblokirajuće kočnice (ABS), blokada diferencijala i kombinirano kočenje.


Elektronički upravljan ovjes

Lak i brz utovar.

Nivelacija pneumatskog ovjesa može se regulisati pomoću elektronski upravljanog ovjesa (ECS-a) preko prekidača na komandnoj ploči ili daljinskog upravljača, što omogućuje pronalaženje pravog nivoa za utovarnu platformu.