Dizajniran je da se uklopi u sredinu….
…., ali i da se istakne

Novi Volvo FL zaslužuje istaknuto mjesto u paleti kamiona Volvo. Možda je manji od svoje snažne braće za prevoze na duge relacije i građevinske projekte, ali oko vam odmah kaže da je itekako dio obitelji. 

V dnevna svjetla za vožnju sa LED diodama sada su standardna oprema.
LED svjetla za dnevnu vožnju u obliku slova V

Kada je predstavljen novi Volvo FL, odmah je uočeno da postoji jasna i dosljedna dizajnerska filozofija u cijeloj paleti kamiona Volvo. Novi stav i identitet marke kreirali smo pomoću upečatljivih, naglašenih linija i grafičkih detalja. Dizajnerske karakteristike, kao što su prepoznatljiva vertikalna prednja svjetla sa V dnevnim svjetlima za vožnju i jasna kontura definisana crnom prednjom maskom, nesumnjivo govore – pred vama je ravnopravan član porodice Volvo.

Odličan za gradske uvjete

Klasični Volvo simbol je kod novog kamiona premješten iznad prednje maske, na više i istaknutije mjesto ispod vjetrobranskog stakla. Time se stvara vizuelni utisak da je vjetrobransko staklo veće, te se čini da je vozač bliže ulici. Izražavanje ovakve pristupačnosti bitan je aspekt našeg rada na kompaktnijim kamionima, jer će se oni koristiti uglavnom u gusto naseljenim sredinama.

Čim pogledate taj kamion, jasno vam je da je isti kao njegova starija braća.

Novi izgled je u skladu sa dizajnerskom temom kompanije Volvo.
Ista porodica, novi identitet

Ista porodica, lični identitet

Osim uklapanja u radnu sredinu, postoji još jedan razlog za ove promjene – harmonija čitave palete. Novi prednji kraj pokazuje da je kamion ponosan na porijeklo koje dijeli sa legendarnom starijom braćom, ali da i dalje zadržava lični identitet.

Upečatljiv utisak

Kako se, onda, trebaju osjećati vlasnici, vozači, pa čak i građani kada vide novi Volvo FL? Vjerovatno će se pješaci i drugi učesnici u saobraćaju prijatno osjećati u prisustvu ovog kamiona. Istovremeno će vlasnici i vozači biti ponosni što ih on povezuje sa kompanijom Volvo, te će uživati u kamionu koji odlično obavlja svoj posao.

Novi trodijelni branik sa čeličnim uglovima lakše se popravlja.
 Upečatljiv utisak
3
Dizajn