Vozač kamiona Volvo FL
Tražite li nove načine da ostanete budni?

Vozač je zadovoljniji i efikasniji ako se osjeća udobno i bezbjedno, zbog čega smo kreirali lakše i stimulativnije radne uvjete u novom kamionu Volvo FL kao nikada prije.

Šalica kave

Zbog brojnih ulazaka i izlazaka, stalne potrebe za tehničkom pouzdanošću i kratkih rokova isporuke, svakodnevica vozača u gradskoj distribuciji ne dozvoljava kompromisna rješenja. Najbitnije je da bezrezervno vjerujete u kamion, u njegovu opremu i u njegove sposobnosti koje vam omogućavaju da bezbjedno i lako obavljate posao. To se, kod novog kamiona Volvo FL, vidi u svakom detalju.

Novo sjedište

Novi Volvo FL ima preoblikovano vozačevo sjedište. Osim što je bezbjednije i što ima integrisani naslon za vrat i sigurnosni pojas, izrađeno je od izdržljivijeg tekstila i obojeno tako da se divno uklapa sa ostatkom enterijera.

Ergonomski enterijer

Enterijer kabine ovog kamiona istinski je spoj funkcije i estetike. Brojne površine i prostori za odlaganje idealno su postavljeni radi lakog pristupa, te se kroz kabinu krećete brže i lakše.

Pametna komandna ploča

Slični standardi ergonomije odlikuju komandnu ploču. Svi instrumenti i komande intuitivno su dizajnirani i inteligentno postavljeni u cilju efikasnijeg korištenja bez ugrožavanja bezbjednosti vozača ili pješaka. Osim toga, imajući u vidu vozačevu ergonomiju i okruženje, na komandnu ploču postavili smo mjerač tečnosti AdBlue i mjerač začepljenja filtera za čvrste čestice u dizelskom gorivu.

Mali detalji za vidljivu razliku

Uđite u novi 10 ili 12-tonski Volvo FL sa točkovima od 17,5" (i izađite iz njega) i odmah ćete primijetiti da je prag bliže tlu. To je, možda, mala promjena, ali ćete je itekako cijeniti nakon posljednje dnevne isporuke.

U ovim kamionima posljednja dnevna isporuka
ista je kao prva.

Da vidite i da vas vide

Mi takođe shvatamo koliko je važno da vozač i kamion komuniciraju sa pješacima i drugim učesnicima u saobraćaju. Zato novi Volvo FL ima snažna dnevna svjetla za vožnju sa LED diodama koja se uključuju automatski čim vozilo krene naprijed.

7
Vozač