Tačno ono što vam treba.

Znamo da se pri prevozu suočavate sa raznoraznim izazovima. Uz vas smo sve vrijeme, bez obzira na to da li oni podrazumijevaju distribuciju robe do prodavnica i restorana ili pronalaženje rješenja za prevoz otpada, obavljanje lakih građevinskih zadataka ili transport tečnih naftnih proizvoda.

Ne bismo mnogo pretjerali kada bismo rekli da ima skoro isto toliko konfiguracija novih kamiona Volvo FL koliko i zadataka koje treba obaviti. Zato nam je najvažnije ponuditi vam fleksibilnu paletu opcija za nadgradnje i šasije.

Ako je šasija odgovarajuća, svaki je prevoz efikasniji
 Uz pravu šasiju

Uz vas sve vrijeme

Od prvog kontakta sa vama i identifikacije optimalne nadgradnje za vaše potrebe, preko kontakta sa proizvođačima karoserija i vođenja ovog procesa do konačnog dogovora oko isporuke, ne posustajemo sve dok ne zadovoljimo vaše komercijalne i prevozne zahtjeve. Sa kompanijom Volvo, ovo putovanje je znatno lakše zbog njene postojeće saradnje sa proizvođačima karoserija. Možemo im poslati detaljne CAD crteže kako bi efikasnije radili i konačno isporučili kvalitetno, individualno rješenje – vaš sljedeći kamion.

Ovaj kamion je više nego spreman za predstojeće zadatke jer ima izvanredan potencijal i fleksibilnost kod montaže karoserija.

Postojeća saradnja sa proizvođačima karoserija omogućava nam konstruisati i napraviti šasiju tačno prema vašoj specifikaciji.
Robustan i fleksibilan

Robusni i fleksibilni

Sa tehničke tačke gledišta, ima mnogo razloga zašto su Volvo Trucks i novi Volvo FL ovoliko fleksibilni. Robusna i kruta šasija je kvadratna i ravna, pa se na nju lako postavlja karoserija. Osim toga, uvođenjem modela Volvo FL od 12 tona i povećanjem korisne nosivosti za 500 kg, definišu se novi standardi po pitanju izvanrednog radnog učinka.

4
Fleksibilnost