Uski prolaz? Bez panike.

Uski prolazi, prastara cestovna mreža i uvijek nemilosrdni rokovi. Da li ste spremni testirati svoje manevarske sposobnosti u centru grada?

Uske ulice, oštri zavoji i 12 razjarenih bikova. Hoće li kamion proći kroz grad?

Sve je teže voziti kamione kroz gradske centre i urbane sredine. Iako su saobraćajni propisi sve stroži, a dozvoljena vremena zadržavanja sve kraća, sve se više zahtjeva isporuka na vrijeme. Vas i vaše kupce obradovat će to što novi Volvo FL ima manevarske karakteristike i funkcije koje će vam pomoći da bez nepotrebne panike dođete na odredište i odete sa njega.

Dizajnirani da budu praktični

Novi kamioni Volvo FL imaju izvanredan radijus zaokretanja, mjenjač I-Sync i značajna ergonomična rješenja za vožnju, te manje fizički zamaraju vozače od većine drugih kamiona.

Odgovarajuća tehnologija

Kada je riječ o efikasnijoj vožnji, zadnja kamera također je jedna od naših najpopularnijih mogućnosti. Tu su i retrovizori koji smanjuju broj mrtvih uglova, što takođe povećava bezbjednost pješaka, biciklista i drugih učesnika u saobraćaju. Mi u kompaniji Volvo shvatamo značaj upravljivosti – zašto vas onda novi Volvo FL ne bi odveo tamo gdje prije niste mogli doći ni doslovno ni komercijalno?

Adrenalinska trka po beskompromisnim ulicama.

"Uvrnuti" test

Testiranje manevarskih karakteristika naših novih kamiona omogućilo nam je da budemo kreativni i sebi postavimo jedinstven izazov. Tako smo pretvorili španski pogranični grad Siudad Rodrigo u vrhunsku probnu stazu za trku sa bikovima – ovoga puta sa njima se trkao novi 12-tonski Volvo FL sa motorom D5. Pogledajte film pun adrenalina pod nazivom The Chase i istražite jedinstveno iskustvo prikaza pod 360 stupnjeva koje se nalazi na vrhu ove stranice.

8
Upravljivost