Novi Volvo FL.
Malo je nova veličina.

Vrlo upravljivi, kompaktni kamion sada se može poručiti kao 12-tonski model sa izvanrednim novim 4-cilindarskim motorom. Kada je riječ o efikasnoj distribuciji u centru grada, teško da postoji efikasniji kamion od novog kamiona Volvo FL.


Novi Volvo FLAko ste vozač-prevoznik ili imate malu kompaniju, zašto je baš novi Volvo FL idealno distributivno rješenje za vas? Kako vam se čini na prvi pogled? Primijetit ćete da ima potpuno novi prednji kraj koji se zasniva na dizajnerskom nasljeđu kompanije Volvo – izgleda odlično, a ovaj klasični kvalitet kompanije Volvo pogoduje i vama i vašem poslovanju.

Manja težina, bolje performanse

Kada pogledate specifikacije, vidjet ćete novu paletu motora i novi 12-tonski model koji je za nevjerovatnih 500 kg lakši od sličnog vozila sa 6-cilindarskim motorom. Sada se težina kreće od 12 do 18 tona, što povećava korisnu nosivost i radnu fleksibilnost.

Novooblikovano sjedište povećava bezbjednost.
Vozačevo sjedište u kamionu Volvo FL

Vaša bezbjedna zona

Enterijer novog kamiona Volvo FL jedan je od najbezbjednijih u kamionskoj branši. Slavna bezbjednosna kabina Volvo i nova paleta sjedišta štite vozače bolje nego ikada prije. U kombinaciji sa izvanrednom ergonomijom i inteligentnim unutrašnjim dizajnom, omogućavaju bolje radne uvjete i efikasniji rad.

Novi prednji kraj sa dnevnim svjetlima za vožnju sa LED diodama.
LED svjetla za dnevnu vožnju

Efikasno kretanje

Osim sa nekim od motora iz nove palete, novi 12-tonski Volvo FL može se poručiti sa ručnim mjenjačem, automatizovanim mjenjačem I-Sync ili automatskim mjenjačem Allison. Naravno, kamion zadovoljava sve zahtjeve standarda Euro 6 ne povećavajući potrošnju goriva ili učestalost servisiranja. Gradska distribucija, sakupljanje otpada i raznorazni zahtjevni poslovi sada se lakše nego ikada prije obavljaju u novom modelu Volvo FL, malom kamionu sa velikim ambicijama.

2
Sažetak o proizvodu