Za sve vaše potrebe ima puno prostora.

Više prostora za gorivo

Više prostora za gorivo...

Što više goriva nosite, to ga rjeđe dosipate. Premjestili smo neke elemente na novom kamionu Volvo FM kako biste dobili još mjesta za gorivo. Brojne veličine rezervoara mogu se poručiti u različitim kombinacijama, što omogućava prevoz maksimalne zakonske količine goriva.

Nadgradnja kamiona Volvo FM

...ili složene nadgradnje

Za neke vrste primjene šasija mora zadovoljiti vrlo specifične zahtjeve. Kod novog kamiona Volvo FM možete ukloniti jedan dio opreme sa šasije kako biste oslobodili prostor za nadgradnju, što vam daje nenadmašnu fleksibilnost.

Pročitajte priču o fleksibilnosti i dobiti

Karakteristike oblika šasije

A. Kutija za akumulatore.

Pomjerili smo kutiju za akumulatore za 300 mm kako bismo napravili prostor za dodatnih 100–120 litara goriva. Međutim, to nije sve. Možemo je potpuno ukloniti i postaviti pozadi (na tegljačima sa pneumatskim ovjesom). Tako dobijate prostor za još 300 litara goriva i olakšavate montažu karoserije.

B. Rezervoar za AdBlue.

Novi rezervoar za AdBlue od 50 litara može se kod tegljača montirati iza kabine (na vrh okvira) kako bi se oslobodili bokovi šasije.

C. Rezervoari za gorivo.

Ako ste kao većina ljudi, želite dopunjavati gorivo što jeftinije i rjeđe. Zato Volvo FM može biti opremljen raznoraznim rezervoarima za gorivo koji se razlikuju po obliku, položaju, visini, zapremini i materijalu. Rezervoari kapaciteta od 150 litara do 900 litara mogu se kombinovati na razne načine kako bi kapacitet goriva bio maksimalan.

D. Modulator za proizvodnju zraka (APM).

Kod tegljača je kontrolna jedinica pneumatskog kompresora sada premještena unutar okvira šasije kako bi se povećao prostor za opremu koja se montira na šasiju ili rezervoare za gorivo.

E. Rezervoari za zrak.

U zavisnosti od kamionske specifikacije, rezervoari za zrak mogu se postaviti na raznorazne pozicije. To još više povećava fleksibilnost.

F. Prazna strana šasije.

Ako to vaša nadgradnja zahtjeva, često možete specificirati Volvo FM tako da sva oprema bude sa jedne strane kako bi proizvođač karoserije drugu stranu iskoristio za sebe.

Šasija tegljača Volvo FM 4x2, pogled odozgo
Šasija klasičnog kamiona Volvo FM 6x2, pogled odozgo