Prednja svjetla za novi Volvo FM

Budućnost je svijetla.
Kao i zavoji i uglovi.

Za stalnu bezbjednost na cesti treba vam dobra rasvjeta. Prednja svjetla za Volvo FM poboljšana su i sada imaju sljedeće funkcije:

  • Efikasnija duga svjetla
  • Dinamička prednja svjetla
  • Efikasnija statička svjetla za zavoje
  • Prilazno svjetlo
Gornje poređenje prikazuje uzorak svjetla sa standardnim halogenim lampama.

Glavno dugo svjetlo.

Prilikom noćne vožnje Volvo FM dragocjen je prijatelj. Prednja svjetla bacaju snažne svjetlosne snopove i na vrijeme vam pokazuju šta se dešava ispred vas. Što je još važnije, drugi učesnici u saobraćaju lako vas uočavaju u mraku.

Dinamička prednja svjetla

Dinamička prednja svjetla.

Prvo su uvedena kod novog kamiona Volvo FH, a sada se mogu poručiti i za Volvo FM. Kratka svjetla se mogu pomjerati i pratiti cestu. Kada skrećete, skreću i svjetla. Na većini dionica ovo značajno povećava vidno polje.

Statička svjetla za zavoje

Statička svjetla za zavoje.

Kada usporite da biste skrenuli na mračnom dijelu ceste, pomažu vam snažna statička svjetla za zavoje. Čim date signal za skretanje, osvjetljava se neposredna bočna oblast, što vam pomaže da uočite nezaštićene učesnike u saobraćaju.

Prilazno svjetlo

Prilazno svjetlo.

Kada se noću približavate kamionu, samo pritisnite dugme na daljinskom ključu. Uključit ćete unutrašnju i spoljašnju rasvjetu, pa ćete lakše naći kamion i bezbjedno ući u njega.

Uključivanje prednjih svjetala

Uključivanje u sumrak i isključivanje u zoru. Automatski.

Prednja svjetla sada imaju dodatnu opciju automatskog uključivanja i isključivanja. Kao i na automobilu, senzor prepoznaje kada treba aktivirati kratka svjetla i to čini automatski. A zatim, čim uslovi osvjetljenja to omoguće, automatski se prebacuje na dnevna svjetla.

Detalji o prednjim svjetlima novog kamiona Volvo FM
1. Bočni pokazivač smjera

2. Dugo svjetlo

3. Kratko svjetlo

4. Poziciono svjetlo i dnevno svjetlo za vožnju

5. Pokazivač smjera

6. Pomoćna svjetla
Prostor za svjetla za maglu, statička svjetla za zavoje ili dodatne reflektore.