Niska kabina za spavanje, pogled sprijeda

Prostrana tamo gdje je bitno
Iznad krova.

Samo 261,5 cm od ceste do krova. Za kamione za prevoz automobila i druge primjene gdje je važna visina, idealan izbor je niska kabina za spavanje za novi Volvo FM.


Ograničenje visine na 4 metra

Na raspolaganju vam je 1,39 metara.

Ako prevozite automobile, znate cijeniti niske kamione. Često vam fali samo nekoliko centimetara da stavite još jedan. Zato će vas sigurno obradovati to što je niska kabina za spavanje novog kamiona Volvo FM najniža do sada – ima samo 2,61 metar (pri odgovarajućoj specifikaciji). Ostaje vam čak 139 centimetara za dragocjen tovar ako morate poštovati evropsko ograničenje od 4 metra.

Krov niske kabine za spavanje

Ravan krov kabine.

Ako želite iskoristiti prednosti niske kabine, ne treba vam ništa što viri iz krova. Na sreću, možete ukloniti sve antene na kamionu Volvo FM. Antenu za WLAN možete premjestiti na prednju policu, a telefonsku antenu na komandnu ploču, dok antene za cestarinu, FM, CB radio i Dynafleet možete postaviti na bokove kabine.

Ovjes ECS4

Udobnost u vožnji. Pitanje visine.

Odlično ponašanje na cesti uvijek je bila ključna karakteristika kamiona Volvo FM. Sada je bolje nego ikada prije, a najbolje je kada imate X-Low šasiju. Osim toga, novi sistem pneumatskog ovjesa ECS4 vam omogućava odabrati jednu od tri prilagodljive visine u vožnji, te je vožnja još udobnija.

Saznajte više o sistemu ECS4

Vrata kamiona Volvo FM

Lak ulazak i izlazak.

Stepenica na ulazu jedna je od najpopularnijih karakteristika kabina za Volvo FM. Najniža je kod X-Low šasije – samo 26 cm iznad tla (što, naravno, zavisi od dimenzija i marke guma). Ako tome dodate vrata koja se otvaraju za cijelih 90 stepeni i opcijski rukohvat, mnogo puta dnevno lako i bez naprezanja ulazite u kabinu i izlazite iz nje.Evo kratkog pregleda.

Mjere niske kabine za spavanje A. Kabina

B. Okvir

C. Ovjes

D. Gume 355/50 (opterećene)