Volvo dinamičko upravljanje.
Potpuna kontrola bez naprezanja.

Savršena stabilnost pri velikim brzinama. Potpuna kontrola pri malim brzinama. I drastično manje naprezanje mišića.

Revolucionarno Volvo dinamičko upravljanje potpuno mijenja vaš način vožnje. Volvo FM jednostavno prati vaše pokrete bez napora.

Volvo dinamičko upravljanje sad je također dostupno na svim konfiguracijama kamiona, uključujući i one s dvostrukim prednjim osovinama.

Evo svih podataka.

Isprobajte ga sami
Pronađite najbližeg distributera za Volvo i zakažite probnu vožnju za novi Volvo FM.

Idite na lokator distributera


Stabilnost pri velikim brzinama

Pri velikim brzinama:
Ništa vas neće skrenuti sa pravca.

Pravolinijska vožnja nije tako laka kako se čini. U stvari, često morate kompenzirati udare kolotraga, rupa i oznaka na cesti. Ili popraviti pravac nakon kočenja po površini sa mješovitim koeficijentom trenja. Da, ponekad vas čak i bočni vjetrovi ometaju u vožnji.

Volvo dinamičko upravljanje to potpuno mijenja. Samo lagano držite volan, koncentrišite se na saobraćaj i budite sigurni da kamion neće promijeniti pravac ako to ne želite.

Kontrola pri malim brzinama

Pri malim brzinama: Upravljajte jednim prstom i čuvajte leđa.

Tu će Volvo dinamičko upravljanje zaista promijeniti vaš život. I budućnost. Zato što više ne morate naprezati mišiće kada manevrišete kamionom pri malim brzinama. Volvo dinamičko upravljanje vam daje svu snagu potrebnu za upravljanje. Možete doslovno upravljati jednim prstom. To vam ne daje samo kompletnu kontrolu nad vozilom, već praktično eliminiše naprezanje vrata i ramena.

Razvoj upravljanja jednim prstom – razgovor sa stručnjacima za Volvo dinamičko upravljanje

Kontrola pri vožnji unazad

Pri vožnji unazad:
Savršena kontrola bez naprezanja.

Vožnja unazad sa natovarenim kamionom jedan je od najizazovnijih i najtežih aspekata ovog posla. Naročito onda kada se morate potpuno fokusirati na okoliš. Ne i kada imate Volvo dinamičko upravljanje. Sada se možete kretati unazad savršeno precizno, skoro bez napora. Osim toga, čim otpustite volan, automatski se vraća u neutralan položaj i tako još više smanjuje naprezanje.

Također, postoji još jedna novina ako duže morate voziti unazad. Stabilnost po pravcu tako je velika da kamion sa prikolicom možete voziti unazad preko sto metara bez skretanja sa pravca.