Volvo FMX

Volvo FMX, moderni kamion za građevinsku industriju, prepun inovativnih rješenja i revolucionarnih funkcija.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 ili 10×6

D11 ili D13 (330 do 540 KS)
Prednji dio kamiona Volvo FMX

Kako branik utiče na vaš radni učinak?

Na uskim, mračnim dionicama u rudniku ili na šljunkari lako možete udariti u nešto i oštetiti kamion. Zato prednja svjetla moraju biti zaštićena. Ništa ne smije oštetiti karter. Branici moraju izdržati teške uvjete. Međutim, ako se nešto desi, ne trebate dovoziti kamion u radionicu. Samo nastavite raditi kao da se ništa nije desilo. Zato što je radni učinak najbitniji.

  Pročitajte priču o poboljšanoj robusnosti

Glavni dizajner eksterijera otkriva zašto ovaj kamion izgleda onako kako izgleda


The sturdy bumper

Čvrsti branik.

Čelični branik ima tri dijela i vidljive priključke koji se lako skidaju. To olakšava zamjenu oštećenog dijela. Neće biti strašno ako naletite na gomilu otpada. Možda nećete ni primijetiti neko oštećenje na braniku. Čelični branik prekriven je debelom polipropilenskom oblogom koja se vraća u prvobitni oblik u slučaju oštećenja.

Prednja zaštita od podlijetanja kamiona Volvo FMX

Prednja zaštita od podlijetanja.

Kompletan donji prednji kraj ima sandučastu konstrukciju. Svi dijelovi međusobno djeluju jedni na druge, te je konstrukcija vrlo robusna, ali i elastična pri sudaru sa automobilom. Mi u kompaniji Volvo namučili smo ovaj kamion tokom testiranja više nego što ćete vi ikada biti u stanju. I sada smo uvjereni da je ovo najrobusniji prednji kraj u svojoj klasi.

Štitnik kartera kamiona Volvo FMX

Štitnik kartera.

Ova zaštitna ploča ispod motora zaista ima odgovarajući naziv. Debela je 3 mm i ne štiti samo karter motora, već i crijeva i hladnjak. Zaštićeno je sve ono što je osjetljivo pri terenskoj vožnji, čak i kada idete unazad.

Štitnik kartera ima još jednu prednost: ako vozite u vrlo prašnjavim uvjetima, štitnik smanjuje vrtloženje prašine ispod kamiona.