Kratke činjenice o Volvo Trucks

Volvo Trucks

Kompanija Volvo Trucks jedna je od najvećih i najafirmiranijih proizvođača teških kamiona na svijetu , a svojim klijentima u više od 140 zemalja svijeta nudi najkompletnija rješenja za prijevoz tereta. Pružanje kvalitetnih usluga i briga o klijentima najbitniji su aspekti djelovanja kompanije. Temelj proizvodnje kompanije Volvo čine proizvodni pogoni u 16 zemalja, a najviše ih se nalazi u Švedskoj, Belgiji, Brazilu i SAD-u. Porast broja maloprodajnih i servisnih centara kompanije Volvo Trucks posljedica je orijentiranosti na klijente čime je stvorena globalna mreža s više od 2300 servisnih radionica. U prosincu 2011. g. kompanija Volvo Trucks imala je više od 19.100 zaposlenih diljem svijeta.

Proizvodi i usluge

Kompanija Volvo Trucks nudi široku paletu srednje teških i teških kamiona. Teški kamioni (iznad 16 tona) čine više od 95% broja ukupno proizvedenih kamiona. Kompanija također nudi čitav niz usluga za što kompletnija rješenja u prijevozu tereta kao što su optimiziranje rada kamiona i produktivnosti vozača te sigurnost i učinkovita potrošnja goriva. U ponuđene usluge još se ubraja i financiranje, leasing, osiguranje, IT rješenja te logističke operacije.


Isporuke u svijetu

Volvo Trucks je prisutan u cijelom svijetu.
Najveći volumen prodaje je u Europi- 40% od ukupne prodaje. Volvo Truck bilježi snažnu potražnju za kamionima na tržištima poput Afrike i Bliskog Istoka, Aziije, Sjeverne i Južne Amerike.  Također, Istočna Europa sa Rusijom kao glavnim tržištem pokazuje veći rast isporuka tijekom prošle godine.

Isporuke po godinama

Volvo Trucks prodaje kamione u 140 zemalja.
Oko 95% ukupnog volumena su kamion preko 16t.

Volvo Group
Volvo Trucks is part of the Volvo Group, whose operations in addition to trucks encompass construction machines, buses, drive systems for boats and components and maintenance of aircraft engines.
Pročitajte više na web stranici Volvo Grupe

Volvo Trucks i sigurnost

Sigurnost je iznimno važna za kompaniju još od njenog osnivanja 1927. g. Kompanija Volvo Trucks vodeća je u svijetu što se aktivne i pasivne zaštite tiče te na tržište neprestano izbacuje nove tehnologije i sustave kojima osiguravaju veću sigurnost u prometu. Kao primjere možemo izdvojiti sigurnosni pojas s tri pričvrsne točke, ABS kočnice, Driver Alert Support (upozoravanje umornog ili nekoncentriranog vozača) i tvornički opremljen sustav Alcolock (provjera alkoholiziranosti vozača). Volvo Trucks Accident Research Team još od 1969. g. istražuje nesreće u kojima sudjeluju kamioni čime značajno pridonosi u nastojanjima kompanije da poboljšaju sigurnost u prometu.

Volvo Trucks i okoliš

Kompanija Volvo Trucks aktivno radi na smanjenju utjecaja koji njihovi kamioni, ali i kamioni u cestovnome prijevozu uopće, imaju na okoliš. Predvode razvitak motora koji učinkovito troše gorivo i istražuju tehnologije poput hibridnih vozila čime poduzimaju značajne korake ka ostvarenju održivih rješenja u prijevozu tereta. Kompanija Volvo Trucks također je usredotočena i na vlastite proizvodne pogone te je već uočena značajna ušteda energije u proizvodnji. Tvornica u belgijskome gradu Gentu već je postala CO2 neutralnom, a očekuje se da će do 2010. g. takvima postati i ostale tvornice.

Globalni proizvođač
Tržišni udjeli

Volvo Trucks je jedan od vodećih proizvođača kamiona na svijetu.
Europe 29 uključuje sve zemlje članice i Norvešku i Švicarsku.