Automatski klimatski uređaj

Testovi pokazuju da su na previsokim temperaturama vozači skloni pogreškama i krivoj procjeni situacija. Drugim riječima, klima ima ogroman učinak na Vašu produktivnost i sigurnost kao vozača.

Međutim, treba više od standardne klimatizacijske opreme - samo ventilator i grijač ili hladnjak - da bi se stvorio optimalan ugođaj u kabini. Zato smo razvili klima uređaj s elektroničkom regulacijom (ECC - Electronic Climate Control) Volvo, prvi takve vrste za naše kamione.

S ECC-om, sve što morate napraviti je podesiti regulator temperature na željenu vrijednost, a sustav će se pobrinuti za ostalo. ECC je visoko napredni sustav koji nadzire temperature u kabini i vani, temperaturu isparivača, broj okretaja motora u minuti i neke druge parametre. Njegov termostat sukladno tome nadzire temperaturu u kabini, raspodjelu zraka, protok zraka i ulaz svježeg zraka.
 
Kao što smo rekli, regulacija klime u kabini uvijek ostaje u Vašim rukama. Automatski mod može se jednostavno uključiti i isključiti pritiskom na gumb.