Vaša osobna potpora u vožnji

Dozvolite nam da predstavimo sustav ACC (Adaptive Cruise Control - sustav za regulaciju razmaka), jedan od najnaprednijih naših sustava u vozilu, dizajniran za smanjenje faktora stresa i povećanja Vaše udobnosti kao vozača uz uporabu nove inteligentne elektronike.

ACC je sustav koji koristi senzore za otkrivanje da li se kamion previše približio vozilu ispred Vas. Brzina vozila u odnosu na promet ispred Vas prilagođava se smanjenjem dovoda goriva i aktiviranjem motorne kočnice ili retardera. Ako tretarder i motorna kočnica ne mogu dati dovoljnu silu kočenja kako bi se spriječilo prebrzo približavanje kamiona vozilu ispred Vas, vozač dobiva upozorenje koje mu omogućava da sam aktivira kočnice vozila. To smanjuje rizik od nesreća izazvanih ovim uzrokom.

Tu je također i funkcija na gumb Hill Start Aid (pomoć pri kretanju na uzbrdici) koja omogućuje vozaču da zadrži pritisak kočnice dok pomiče nogu s papučice kočnice na gas i kreće na uzbrdici. To nije samo praktično i opuštajuće, nego uistinu poboljšava sigurnost.

ACC se pokazao naročito korisnim na dugim relacijama pri vožnji po glavnim cestama i autoputevima. ACC je također prvi korak u razvoju onoga što mi u tvrtki Volvo Trucks nazivamo "Održavanje sigurnog razmaka" . U ovom trenutku već smo poduzeli sljedeće korake.