Zaštita najvrijednijeg tereta

Najuobičajeniji scenarij nesreće uključuje ili prevrtanje ili frontalni sudar kamiona. U ovom slučaju, kao i u drugim nesrećama u kojima u kabinu udara vanjski predmet ili ona udara u tlo, osnovna zadaća kabine jest prenijeti energiju prema natrag kroz kabinu kako bi se zadržalo dovoljno prostora za preživljavanje putnika unutar kabine.

Kako bi se to postiglo, okvir kabine napravljen je od čelika velike čvrstoće, pojačanog na vratima i prednjem kraju. Nosači kabine također su dizajnirani da popuste do određene razine. To omogućuje guranje kabine prema natrag kako bi se minimalizirali prodor i deformacija koji bi vjerojatno ozlijedili vozača.

Sve kabine Volvo zadovoljavaju švedske standarde o čvrstoći kabina - najčvršće na svijetu. Ovaj niz testova uključuje test s njihalom prednjeg dijela koji, između ostalog simulira sudar s preprekama na tlu s prevrtanjem. A da i ne spominjemo test s njihalom stražnjeg dijela koji simulira sudar s teretom koji je pao s kamiona i udario u stražnji dio kabine.