Vaš vlastiti mentor za učinkovitu potrošnju za samo €20 mjesečno
– to je Savjet o gorivu

Mnoge transportne tvrtke vide značajne uštede goriva u kombinaciji s obukom vozača – ali ustanove da ih je teško zadržati. Kako bi se ušteda goriva nastavila iz mjeseca u mjesec, potrebne su kontinuirane povratne informacije i podučavanje. To je zahtijevalo veliko ulaganje – do sad. Savjet o gorivu nova je pretplatnička usluga koja kombinira najnovije resurse s pristupom savjetniku za gorivo. To znači da si prijevoznici mogu priuštiti redovitu poduku o učinkovitoj potrošnji za koliko god vozila žele – čime svoje uštede goriva zadržavaju na neodređeno vrijeme.

Uštedite do 5%

“Kombinacija Dynafleeta i Volvovog stručnog savjetnika za gorivo savršena je.”
“Ona nam omogućava da usredotočimo svoje napore tamo gdje je to potrebno kako bi se postigli optimalni rezultati. Uočili smo da, ako u svom timu imamo osobu koja je zadužena za taj posao, time osiguravamo najbolje praćenje za vozače i najbolje rezultate. Vjerujemo da s uslugom Savjet o gorivu možemo ostvariti izvrsne ekonomske i ekološke koristi.”

Gitle Sande je glavni direktor tvrtke Magnus Nistad Transport u Norveškoj – i jedan od prvih kupaca koji je koristio Savjet o gorivu.

KAKO RADI
Nakon što vozači usvoje potrebne tehnike koje štede gorivo, ključ do dugoročnih ušteda leži u sustavnom praćenju. Ovdje nastupa Savjet o gorivu s osobnim analizama u obliku izvještaja za svako vozilo s pretplatom. Kako bi to funkcioniralo, prijevoznik mora imenovati svog savjetnika za potrošnju goriva: nekog tko će pregledati izvještaje iz usluge Savjet o gorivu i prenijeti povratne informacije dotičnim vozačima. Ako prijevoznik u bilo kojem trenutku zapne, za pomoć može kontaktirati onog istog Volvovog stručnjaka koji je napisao izvještaj.

Usluga Savjet o gorivu

ŠTO JE SVE UKLJUČENO?
Nova usluga sastoji se od tri dijela: poduke o učinkovitoj potrošnji goriva, seta alata za upravljanje potrošnjom goriva i podrške za upravljanje potrošnjom goriva. Naravno, program Dynafleet Fuel & Environment (gorivo i okoliš) prvi je preduvjet za prikupljanje podataka.

Računa se svaka kap

PODUKA O UČINKOVITOJ POTROŠNJI – POKRETAČ ODRŽIVIH UŠTEDA
Kontinuirana analiza učinka pojedinog vozača srž je usluge. Praćenjem tehnika vožnje kao što su prilagodba brzine, iskorištavanje motora i mjenjača ili prazan hod, mogu se postaviti standardi i osigurati napredak. Svakog mjeseca, stručni savjet stiže u obliku elektroničkih izvještaja vezano za korake koje svaki vozač treba poduzeti. Na ovaj način, vještine koje štede gorivo sustavno se uče i održavaju – čime se osiguravaju uštede goriva za prijevoznika. Za neodgodiva pitanja, savjetnik za gorivo može savjetniku za potrošnju goriva kupca poslati upozoravajuću poruku u bilo kojem trenutku.

Analiza usluge Savjet o gorivu

Primat ćete preglede voznog parka i skupne preglede, kao i detalje o učinku pojedinih vozača. Osim identificiranja područja u kojima je potrebno poboljšanje, vaš mentor za učinkovitu potrošnju uvijek je voljan odgovoriti na vaša pitanja vezano za uštedu.


ALATI I PODRŠKA ZA SAVJETNIKA ZA POTROŠNJU GORIVA
Set alata za upravljanje potrošnjom goriva prvi je forum gdje savjetnik za potrošnju goriva kupca može dobiti pomoć i savjete. On sadrži smjernice o tome kako motivirati vozače i kako raditi s njima – te kako postaviti i postići ciljeve. Također uključuje predloške i alate koji pomažu u vizualizaciji rezultata za sve uključene. A kako se istraživanjem budu dobivali novi uvidi u uštede goriva, oni će se dijeliti u setu alata.

Ako savjetnik za potrošnju goriva kupca treba daljnju pomoć, podrška za upravljanje potrošnjom goriva može pružiti daljnje objašnjenje i odgovoriti na specifična pitanja. Upravo ovdje može biti posebno korisno razgovarati s istim Volvovim stručnjakom koji je analizirao rezultate potrošnje goriva i dao savjet.