2.9.2013

Predsjednik Volva u ulozi kaskaderaClaes Nilsson, predsjednik kompanije Volvo Trucks, ne oklijeva stati na kamion koji visi više od 20 metara u zraku, kao zvijezda filma u kojem se Volvov novi građevinski kamion podvrgava testu.

 

"Ipak, moram priznati da sam bio pomalo nervozan i naravno da sam se više no jednom pitao u što sam se to upustio. Nisam planinar i ne volim visine. Međutim, obećao sam da ću sudjelovati u ekshibiciji, stoga se nisam mogao povući", kaže Claes Nilsson.

Morao je provesti gotovo dva sata stojeći na prednjem limu građevinskog kamiona Volvo FMX koji je podignut na više od 20 metara iznad vode u göteborgškoj luci.

"Naravno, puno smo puta ponavljali i snimanje je vremenski zahtjevan proces. Bilo je prilično hladno - oko 8 stupnjeva iznad nule - i vjetar je puhao brzinom od oko 10 metara u sekundi pa mi je nakon nekog vremena bilo prilično hladno za ruke. Ipak, sve je dobro prošlo. Sigurnost je cijelo vrijeme bila 100 posto, stoga me zapravo ni u jednom trenutku nije bilo strah", nastavlja Claes Nilsson.

"Filmom - pod nazivom ‘The Hook' - željeli smo pokazati da je prednja kuka za vuču kamiona građena tako da može izdržati znatno veća naprezanja od onih kojima je normalno izložena. Ovdje je riječ o isticanju čvrstoće i kvalitete naših građevinskih kamiona. A to se ne može jasnije pokazati nego vješanjem 15-tonskog kamiona u zrak za njegovu vlastitu kuku za vuču", objašnjava Claes Nilsson.

Film je snimljen iz helikoptera. Sve je trebalo pripremiti unaprijed do najsitnijeg detalja.

"Teško je snimiti cijeli film u jednom kadru iz helikoptera. Uistinu sam impresioniran Claesom Nilssonom, koji je zadržao hladnokrvnost i koncentraciju tijekom dva sata koliko je visio 20 metara u zraku. I sâm sam to pokušao, ali samo na 15 minuta. Kažem vam, bilo je prilično zastrašujuće", kaže Filip Nilsson iz produkcijske kuće Folke Film, ujedno i režiser filma.

Ovo nije prvi put da Volvo Trucks snima spektakularne testove sa svojim kamionima u glavnoj ulozi. ‘The Ballerina Stunt' postigao je ogroman svjetski uspjeh šireći se poput epidemije nakon što se pojavio na Internetu u kolovozu prošle godine. Više od 7 milijuna ljudi vidjelo je film na YouTubeu u kojem Faith Dickey balansira na žici između dva kamiona koji voze punom brzinom. Cilj tog filma bio je pokazati poboljšanu stabilnost i upravljanje Volvovog novog kamiona za prijevoze na duge relacije.

"Od tada smo predstavili još četiri modela kamiona. Naš je plan podvrgnuti ih različitim testovima u predstojećim mjesecima, a svima je cilj pokazati poboljšane karakteristike svakog modela. Ovo što mi radimo nisu tek prosječni testovi - uvjeravam vas da nitko u svijetu kamiona nikad prije nije napravio išta slično", zaključuje Claes Nilsson.

Pogledajte ‘The Hook' [YouTube link]

Pogledajte kako je sniman film ‘The Hook' [YouTube link]

Pogledajte ‘The Ballerina Stunt': http://www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys

Pogledajte intervju s Faith Dickey: http://www.youtube.com/watch?v=ixcDi5HqfOo

2. rujna 2013.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte: Lidija Supek Koršoš, telefon: +385 1 3867672, e-pošta lidija.supek@volvo.com Posjetite http://www.thenewsmarket.com/volvogroup i pristupite televizijskom videu koji predstavlja različite tvornice i proizvode Grupe Volvo. Možete preuzeti slike u obliku MPEG2-datoteke ili ih naručiti na Beta SP kazeti. Registracija i video su besplatni za medije. Slike se mogu nabaviti u banci slika tvrtke Volvo Trucks http://images.volvotrucks.com Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2.300 distributera i servisnih radionica u više od 140 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 16 zemalja u svim dijelovima svijeta. Godine 2012., isporučeno je više od 105.000 Volvo kamiona diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme te pogonskih sustava za pomorske i industrijske primjene. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvov rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.

hook image/pjpeg 18 KB

Subscribe to Volvo Trucks News

Would you like to be notified by email and/or by mobile phone when Volvo Trucks publishes news on this homepage or our WAP-portal? Please fill in your name, company, e-mail address and/or mobile phone number below.

  •  
  •  
  •  
  •  

By ticking the checkbox, you allow Volvo Trucks to save your personal data and use it for purposes related to your query.