11.9.2013

Volvo FH osvojio nagradu International Truck of the Year 2014Točno godinu dana nakon svojeg spektakularnog lansiranja, novi Volvo FH proglašen je najboljim kamionom 2014. godine od strane vodećih izvjestitelja o gospodarskim vozilima, predstavnika 25 časopisa iz cijele Europe. Nagradu "Truck of the Year" primio je predsjednik kompanije Volvo Trucks Claes Nilsson u sklopu svečanosti na izložbi Comtrans u ponedjeljak navečer u Moskvi.

 

Rezimirajući glasovanje žirija, predsjednik žirija International Truck of the Year Gianenrico Griffini rekao je: "Volvo Trucks predstavio je sasvim novi kamion za teže uvjete rada, koji s inovativnom kabinom, visokotehnološkim komponentama pogonskog sklopa i naprednim rješenjima za održavanje postavlja nove standarde u automobilskoj industriji."

Najnovije dostignuće u klasi vrhunskih kamiona

Volvo FH ovom je prilikom treći put osvojio titulu International Truck of the Year. Također ju je osvojio i 1994. i 2000.g.
"Počašćeni smo i sretni. Kad smo predstavili novi FH u rujnu 2012.g.,
tvrdili smo da pomičemo granice onoga što vrhunski kamion može ponuditi. Nagrada "International Truck of the Year" potvrđuje da je Volvo FH ispunio to obećanje," kaže Claes Nilsson, predsjednik kompanije Volvo Trucks.
Posve novi Volvo FH je kamion dizajniran u skladu s potrebama vozača i s fokusom na povećanje profitabilnosti prijevozničke tvrtke. Može se pohvaliti važnim inovacijama u svim ključnim područjima: potrošnji goriva, ergonomiji, upravljanju, aktivnoj i pasivnoj sigurnosti te značajkama koje štede vrijeme.

Ukratko o novom Volvu FH

 • Kamion je dostupan s motorom Euro 6 u rasponu od 13-litarskog do 16-litarskog.
 • Tehnologija I-See može uštedjeti i do pet posto goriva. I-See koristi elektronički pohranjene podatke o topografiji ceste kako bi automatski optimizirao promjenu stupnja prijenosa, brzinu i pomoćno kočenje.
 • Upravljanje je unaprijeđeno zahvaljujući poboljšanoj šasiji i mogućnosti odabira neovisnog prednjeg ovjesa.
 • Položaj u vožnji je bolji i pruža veću fleksibilnost. Primjerice, volan sada ima funkciju podešavanja stupa, prvi put u svijetu kamiona.
 • Vozač ima bolju preglednost ceste, posebice zahvaljujući povećanju korisne površine prozora u kabini i inovativnom dizajnu retrovizora.
 • Okomiti A stupovi dodaju jedan kubni metar unutrašnjeg prostora. To omogućava 300 litara dodatnog kapaciteta za pohranu u vozilu i veću udobnost u vozilu.
 • Volvo Trucks nudi maksimalnu iskoristivost s novom serijom FH. Ovo obećanje temelji se na novoj tehnologiji za daljinski nadzor trošenja komponenti i općeg stanja vozila.

Povećava profitabilnost za vlasnika

"Novi Volvo FH povećava profitabilnost prijevozničke tvrtke na mnogo različitih načina," kaže Claes Nilsson, zaključujući: "Pružanje prilike vašim vozačima da rade u najboljem kamionu godine svakako je dodatni bonus."

Za više informacija o novom Volvu FH, molimo posjetite naš Newsroom. Volvo FH lansiran je 5. rujna 2012.g.

12. rujna 2013.g.

Za dodatne informacije molimo kontaktirati: Lidija Supek Koršoš, telefon: +385 1 3867672, e-pošta lidija.supek@volvo.com Za televizijske videozapise koji prate ovu objavu posjetite www.thenewsmarket.com/volvotrucks ili naš BroadcastRoom. Možete preuzeti slike u obliku MPEG2-datoteke ili ih naručiti na Beta SP kazeti. Registracija i video su besplatni za medije. Slike su dostupne u banci slika tvrtke Volvo Trucks http://images.volvotrucks.com. Tvrtka Volvo nudi sveobuhvatna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne kupce. Tvrtka nudi potpuni asortiman kamiona za srednje i teže uvjete rada, kao i jaku globalnu mrežu od 2,300 prodajnih i servisnih centara u više od 140 zemalja. Volvo kamioni proizvode se u 16 zemalja diljem svijeta. 2012. u cijelome svijetu isporučeno je više od 105,000 Volvo kamiona. Volvo Trucks je dio grupacije Volvo, jednog od vodećih svjetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinske opreme, pogonskih sustava za brodsku i industrijsku primjenu. Grupacija nudi i financijska i uslužna rješenja. Volvo svoj rad temelji na kvaliteti, sigurnosti i brizi za okoliš.

Claes Nilsson image/pjpeg 376,3 KB

Subscribe to Volvo Trucks News

Would you like to be notified by email and/or by mobile phone when Volvo Trucks publishes news on this homepage or our WAP-portal? Please fill in your name, company, e-mail address and/or mobile phone number below.

 •  
 •  
 •  
 •  

By ticking the checkbox, you allow Volvo Trucks to save your personal data and use it for purposes related to your query.