20.9.2013

Uspjeh za Charlieja, hrčka za volanom kamionaFilm “The Hamster Stunt” (Hrčkova majstorija) postigao je fantastičan uspjeh na Youtubeu i pogledan je 3.4 milijuna puta u samo tjedan dana. On prikazuje upravljanje kamionom uskim, neravnim stazama jednog španjolskog kamenoloma. Tko je za volanom? Charlie, hrčak težine 175 grama.

 

U veljači Volvo Trucks je predstavio novu tehnologiju koja upravljanje čak i teško natovarenim kamionom čini lakim i jednostavnim. Vozač može upravljati vozilom bez imalo napora, zapravo dovoljan je jedan prst na volanu. U filmu "The Hamster Stunt" (Hrčkova majstorija), tehnologija je podvrgnuta testu tako što smo upravljanje kamionom prepustili hrčku Charlieju. Posebno dizajniran kolut za hrčke pričvršćen je na volan i Charlie trči u njemu mijenjajući smjer kako bi došao do svoje nagrade - mrkve. Za upravljanje kamionom dovoljna je tjelesna težina ove sićušne životinjice. Gasom i kočnicama upravlja iskusni vozač kaskader Seon Rogers.

"Morali smo ići polako i mirno te voditi računa da Charlie trči u pravom smjeru", kaže Seon Rogers.

Charlie je bio odabran tijekom brižno pripremljene audicije.

"Baš kao i ljudi, životinje imaju različite osobnosti. Stoga smo znali da moramo intervjuirati veliki broj različitih hrčaka. Podvrgavajući ih različitim testovima, timarenjem i upoznavanjem ubrzo smo otkrili koji bi hrčak bio najbolji za ovaj zadatak", objašnjava timariteljica Grace Dickinson, koja se brinula o Charlieju na setu u Španjolskoj. 

Charlie, koji je u trenutku snimanja bio odrasli, šestomjesečni hrčak, trenirao je nešto više od četiri tjedna prije događaja. Provodio je vrijeme trčeći u posebno konstruiranom kolutu za hrčke i također je naučio koncentrirati se u bučnom, nepoznatom okruženju.

"Charlie je naša zvijezda! Pokazao je da ima najbolju snagu, samopouzdanje i stav za učenje novih ideja. Vrlo je usmjeren na hranu stoga je voljan slijediti cilj, u ovom slučaju mrkvu", kaže Grace Dickinson.

Međutim, iako su postojali svi preduvjeti za uspjeh, nipošto nije bilo sigurno da će sve ići po planu. Hrčci su često nepredvidljivi i nervozni.

"Bio je to veliki izazov. Vozač je trebao držati mrkvu točno na pravi način da bi mogao voditi hrčka. Ako bi je previše podigao ili spustio, Charlie bi izgubio interes", objašnjava Grace Dickinson.

Za vrijeme snimanja filma, Charlie je dobio tretman prave zvijezde. Zajedno sa svojom timariteljicom imao je svoju vlastitu "prikolicu" u šatoru na lokaciji snimanja. Svatko, tko je radio na filmu, dobro je znao da Charlieju, koji se ujutro voli izležavati, treba dati dovoljno vremena da se polako probudi i pripremi za svoju ulogu.

"Bili smo fantastičan tim i radujem se drugim putovanjima s Charliejem", kaže Seon Rogers i smije se.

Pogledajte film "The Hamster Stunt" (Hrčkova majstorija).

Pogledajte film koji prikazuje kako se hrčak Charlie priprema za svoj izazov: http://www.youtube.com/watch?v=hUF_PpJTwF8

19. rujna 2013.

Hrčak Charlie

Vrsta: Zlatni hrčak.

Dob: Šest mjeseci (zlatni hrčci obično žive dvije godine)

Težina: oko 175 grama.

Dom: Oxfordshire, Engleska.

Razno: Zlatni hrčak potječe iz Sirije i aktivna je životinja - u divljini može pretrčati više od 10 kilometara na noć. Prosječno je dug oko 15 centimetara.

Zanimljivosti: Charlie je spavalica, voli mrkve i uživa trčati u svom kolutu.

Volvo FMX

Tip: Građevinski kamion.

Težina: 15 tona u standardnoj konfiguraciji sa 4 osovine i kiperom.

Predstavljen tržištu: 15. travnja 2013.

Proizveden u: Volvo tvornica u Tuveu, Göteborg.

Zanimljivosti: Jedinstvena tehnologija koja stoji iza Volvo dinamičkog upravljačkog sustava čini upravljanje kamionom lakim i jednostavnim. Kamion i njegova prikolica mogu težiti do 100 tona. Odrađuje zahtjevne poslove na teškom terenu.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte: Lidija Supek Koršoš, telefon: +385 1 3867672, e-pošta lidija.supek@volvo.com Posjetite http://www.thenewsmarket.com/volvogroup i pristupite televizijskom videu koji predstavlja različite tvornice i proizvode Grupe Volvo. Možete preuzeti slike u obliku MPEG2-datoteke ili ih naručiti na Beta SP kazeti. Registracija i video su besplatni za medije. Slike se mogu nabaviti u banci slika tvrtke Volvo Trucks http://images.volvotrucks.com Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2.300 distributera i servisnih radionica u više od 140 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 16 zemalja u svim dijelovima svijeta. Godine 2012., isporučeno je više od 105.000 Volvo kamiona diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme te pogonskih sustava za pomorske i industrijske primjene. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvov rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.

The Hamster Stunt image/x-png 778,1 KB

Subscribe to Volvo Trucks News

Would you like to be notified by email and/or by mobile phone when Volvo Trucks publishes news on this homepage or our WAP-portal? Please fill in your name, company, e-mail address and/or mobile phone number below.

  •  
  •  
  •  
  •  

By ticking the checkbox, you allow Volvo Trucks to save your personal data and use it for purposes related to your query.