11.10.2013

Kamion Volvo u utrci s bikovimaVolvo Trucks sada objavljuje još jedan film u svojoj seriji spektakularnih testova.U najnovijem filmu ‘The Chase’, precizni vozač Rob Hunt, poznat po svojim ulogama u velikim holivudskim produkcijama, igra glavnu ulogu.Njegov je zadatak voziti distribucijski kamion Volvo FL u utrci srednjovjekovnim španjolskim gradićem Ciudad Rodrigo – dok za njim jure bikovi teški nekoliko tona.

 

U filmu ‘The Chase', namjera kompanije Volvo Trucks bila je pokazati kako je jednostavno upravljati novim 12-tonskim kamionom u zahtjevnoj gradskoj sredini.

"Grad je star, ulice su uske i vozimo po klizavim kamenim kockama.Ako povrh toga za vama još trče bikovi, to je pravi izazov", kaže Rob Hunt.

Tijekom ovog testa, Rob Hunt morao je održavati brzinu od minimalno 30 kilometara na sat samo kako mu se bikovi ne bi približili.Na nekim dijelovima rute, ulice su bile toliko uske da je Rob morao sklopiti retrovizore.

"Bikovi su održavali konstantno visoku brzinu i ponekad smo zaista bili blizu, ali kamion je vrlo dobro svladao zavoje, stoga se sve zapravo svelo na vožnju", kaže Rob Hunt.

Sigurnost kako ljudi, tako i životinja, bila je glavni prioritet tijekom ovog spektakularnog događaja.Bile su poduzete sve potrebne mjere predostrožnosti.

"Najveći rizik bio je taj da smo bili u gradu.Vrvio je životom i morali smo osigurati da i ljudi i životinje budu sigurni.Zahvaljujući velikim retrovizorima, dobro sam vidio bikove i trkače pred bikovima iza sebe tako da sam mogao održavati dovoljno siguran razmak", kaže Rob Hunt.

Nakon utrke bikovi su ‘umirovljeni' na farmi u okolici Guadalajare.

Pogledajte film ‘The Chase': http://youtu.be/_BRoU1hw-CU  

Pogledajte utrku iz perspektive Roba Hunta: : http://www.youtube.com/watch?v=VksjoZKhv4g

U prethodne filmove iz serije spektakularnih testova kompanije Volvo Trucks ubrajaju se ‘The Hamster Stunt', ‘The Hook' i ‘The Ballerina Stunt'.U pripremi su i drugi filmovi.

Pogledajte ‘The Hamster Stunt':http://www.youtube.com/watch?v=Jf_wKkV5dwQ

Pogledajte ‘The Hook':http://www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys

Pogledajte ‘The Ballerina Stunt':http://www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys

10. listopada 2013.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte: Lidija Supek Koršoš, telefon: +385 1 3867672, e-pošta lidija.supek@volvo.com Posjetite http://www.thenewsmarket.com/volvogroup i pristupite televizijskom videu koji predstavlja različite tvornice i proizvode Grupe Volvo. Možete preuzeti slike u obliku MPEG2-datoteke ili ih naručiti na Beta SP kazeti. Registracija i video su besplatni za medije. Slike se mogu nabaviti u banci slika tvrtke Volvo Trucks http://images.volvotrucks.com Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2.300 distributera i servisnih radionica u više od 140 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 16 zemalja u svim dijelovima svijeta. Godine 2012., isporučeno je više od 105.000 Volvo kamiona diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme te pogonskih sustava za pomorske i industrijske primjene. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvov rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.

FL image/x-png 1,2 MB

Subscribe to Volvo Trucks News

Would you like to be notified by email and/or by mobile phone when Volvo Trucks publishes news on this homepage or our WAP-portal? Please fill in your name, company, e-mail address and/or mobile phone number below.

  •  
  •  
  •  
  •  

By ticking the checkbox, you allow Volvo Trucks to save your personal data and use it for purposes related to your query.