14.11.2013

Jean-Claude Van Damme i Volvo Trucks prvi na svijetu izvode ovakvu vratolomijuKao jedna od najpopularnijih holivudskih zvijezda, Jean-Claude Van Damme morao je izvoditi bezbroj izazovnih vratolomija, ali ova koju izvodi u najnovijem filmu „The Epic Split“ tvrtke Volvo Trucks jedna je od najspektakularnijih. Svrha je filma demonstracija stabilnosti i preciznosti Volvo dinamičkog upravljačkog sustava.

 

Stojeći sa svakom nogom na jednom retrovizoru između dva kamiona Volvo FM u pokretu, Jean-Claude Van Damme izvodi jednu od svojih svjetski poznatih špaga, a kamioni se kreću unatrag. Tijekom cijele vožnje mirno održava svoj položaj.

„Ova vratolomija, koju ćemo prvi put vidjeti u filmu ili oglasima, bit će vrlo neobična" kaže belgijska megazvijezda u napuštenoj zračnoj luci u Španjolskoj prije snimanja scene. „Prije izvođenja špage između kamiona vidio sam knjigu snimanja i činila mi se fascinantnom. Veličanstvena je i snažna."

Od jedanaeste godine, kada je počeo učiti karate, Jean-Claude Van Damme postao je ikona borilačkih vještina i svjetski poznati glumac. U posljednja tri desetljeća, poznat pod imenom „Mišići iz Bruxellesa", glumio je u desecima holivudskih blockbustera, uključujući Bloodsport, Universal Soldier, Hard Target, Street Fighter, Timecop, pa čak i u filmu JCVD (2008) u kojem je glumio fikcijsku verziju samog sebe. U jednom od najnovijih filmova, The Expendables 2, Van Damme glumi uz kolege i legende akcijskih filmova Sylvestera Stallonea, Chucka Norrisa, Arnolda Schwarzeneggera i Brucea Willisa.

Tijekom karijere glumu Jean-Claudea Van Dammea obilježile su špage koje je izvodio bezbroj puta u mnogim svojim akcijskim filmovima. Do sada, međutim, ni on niti itko drugi u svijetu nije izveo špagu između dva kamiona u pokretu.

Film je namijenjen demonstraciji stabilnosti i preciznosti Volvo dinamičkog upravljačkog sustava. To je sljedeći u nizu filmova iz serije spektakularnih testova kompanije Volvo Trucks: „The Hamster Stunt", „The Hook" i „The Ballerina Stunt".

„Za razliku od prethodnih filmova Volvo Trucks, koji su po prirodi dokumentarni, ovaj smo put željeli stvoriti poetsku varijantu", kaže Andreas Nilsson, redatelja filma „The Epic Split". „Vrlo je čist i jednostavan - ne sadrži puno informacija. Pustili smo da sama vratolomija ilustrira što su kamioni sposobni učiniti. Sliči sporoj i pažljivo smišljenoj koreografiji suvremenog plesa."

Pogledajte „The Epic Split": http://youtu.be/M7FIvfx5J10

Pogledajte „The Chase": http://www.youtube.com/watch?v=_BRoU1hw-CU

Pogledajte „The Hamster Stunt": http://www.youtube.com/watch?v=7N87uxyDQT0

Pogledajte „The Hook": http://www.youtube.com/watch?v=Jf_wKkV5dwQ

Pogledajte „The Ballerina Stunt": http://www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys

14. studeni 2013.

Posjetite http://www.thenewsmarket.com/volvogroup i pristupite televizijskom videu koji predstavlja različite tvornice i proizvode Grupe Volvo. Možete preuzeti slike u obliku MPEG2-datoteke ili ih naručiti na Beta SP kazeti. Registracija i video su besplatni za medije.

Slike se mogu nabaviti u banci slika tvrtke Volvo Trucks http://images.volvotrucks.com/

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2.300 distributera i servisnih radionica u više od 140 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 16 zemalja u svim dijelovima svijeta. Godine 2012., isporučeno je više od 105.000 Volvo kamiona diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme te pogonskih sustava za pomorske i industrijske primjene. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvov rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte: Lidija Supek Koršoš, telefon: +385 1 3867672, e-pošta lidija.supek@volvo.com

Jean-Claude image/x-png 940,5 KB

Subscribe to Volvo Trucks News

Would you like to be notified by email and/or by mobile phone when Volvo Trucks publishes news on this homepage or our WAP-portal? Please fill in your name, company, e-mail address and/or mobile phone number below.

  •  
  •  
  •  
  •  

By ticking the checkbox, you allow Volvo Trucks to save your personal data and use it for purposes related to your query.