1.12.2013

Volvo FH proglašen za kamion godine u HrvatskojStručni časopis Kamion & Bus i njegovi urednici, koji su ujedno članovi žirija za najpoznatije međunarodne nagrade za gospodarska vozila, dodijelili su na lokalnoj razini međunarodne nagrade za 2014. u kategoriji gospodarskih vozila u Hrvatskoj za koju je Volvo FH osvojio nagradu „Truck of the Year 2014.“

 

U rujnu ove godine Volvo FH osvojio je nagradu International Truck of Year 2014, a izabrali su ga vodeći izvjestitelji o gospodarskim vozilima koji su predstavljali 25 časopisa diljem Europe. Među njima je i Kamion & Bus koji također nagrade dodjeljuje na lokalnoj razini.

„Čast nam je primiti nagradu za novi Volvo FH dva puta tijekom iste godine ovdje u Hrvatskoj. To je veliko priznanje za uspjeh u razvoju naše nove serije Volvo FH „, kaže Dušan Mavrič, direktor za Hrvatsku i Sloveniju i dodaje: „Međunarodna nagrada Truck of the Year potvrđuje da Volvo FH ispunjava obećanja kada je riječ o važnim inovacijama u svim ključnim područjima: potrošnji goriva, ergonomiji, upravljanju, aktivnoj i pasivnoj sigurnosti i značajkama koje štede vrijeme."

Početkom ove godine Volvo FH također je osvojio nagradu za „Najvažnije tehničke inovacije u 2012. godini". Potaknuti rješenjima na području dinamičkog upravljanja koja uključuju pogonski sustav s tehnologijom dvostruke spojke I-Torque, prediktivni tempomat I-See koji „pamti" topografiju prethodnih ruta i IFS (Individualni prednji ovjes)​​, urednici časopisa Kamion & Bus dodijelili su novoj seriji Volvo FH nagradu za najvažnije tehničke inovacije u 2012. godini.

Svečana dodjela nagrada održana je u četvrtak, 28. studenog u Zagrebu.

Lidija Supek Koršoš

Dodjela nagrada image/pjpeg 1,3 MB
Nagrada image/pjpeg 2,4 MB

Subscribe to Volvo Trucks News

Would you like to be notified by email and/or by mobile phone when Volvo Trucks publishes news on this homepage or our WAP-portal? Please fill in your name, company, e-mail address and/or mobile phone number below.

  •  
  •  
  •  
  •  

By ticking the checkbox, you allow Volvo Trucks to save your personal data and use it for purposes related to your query.