27.5.2014

Održan DFC Split 2014.I ovogodišnje Volvo Trucks natjecanje u ekonomičnoj vožnji privuklo je mnoštvo vozača u Splitu. Četrdeset dvoje vozača odvozilo je po jednu rutu od Klisa do Dugopolja s novim Volvo FH (Euro 6 motor).

 

Iako se za vrijeme cijelog natjecanja osjećala napetost i želja za pobjedom subotnje finale 25. 5. tek je donijelo uzavrelu atmosferu i pokazalo koliko se svaka kap može uštedjeti promišljenom vožnjom. U finale su tako ušli iskusni vozači koji imaju dugogodišnji staž u vožnji Volvo kamiona, a pobjedu je odnio Ivan Batalić, vozač i vlasnik obrta Batalić, koji se bavi prijevozom specijalnih tereta. Spomenimo to da je Ivan i 2012. godine pobijedio na DFC- u Hrvatska, te je otišao u regijsko finale koje se te godine održavalo u Češkoj.

1. Ivan Batalić - Obrt Batalić - 19, 7 litara

2. Ante Perković  - Opifex d.o.o. -  20.2 litara

3. Jakov Juginović- Složna Braća d.o.o. - 23,2 litara

Lidija Supek Koršoš

DFC split image/pjpeg 233,7 KB
DFC1 image/pjpeg 3,2 MB

Subscribe to Volvo Trucks News

Would you like to be notified by email and/or by mobile phone when Volvo Trucks publishes news on this homepage or our WAP-portal? Please fill in your name, company, e-mail address and/or mobile phone number below.

  •  
  •  
  •  
  •  

By ticking the checkbox, you allow Volvo Trucks to save your personal data and use it for purposes related to your query.