16.6.2014

Imamo novog prvaka u učinkovitoj vožnjiOve subote u Zagrebu se u organizaciji Volvo Trucksa odvijalo nacionalno finale natjecanja u učinkovitoj vožnji The Driver's fuel challenge 2014. Na ovogodišnjem Drivers’ Fuel Challenge-u je ukupno sudjelovalo 176 natjecatelja, a titulu najboljega odnio je Ivan Batalić, koji je također pobjedio na natjecanju DFC 2012. godine!

 

Prednosti učinkovite vožnje vrlo su značajne, tako je vlastito istraživanje Volvo Trucksa pokazalo da je korištenjem usluga za individualno praćenje potrošnje goriva zajedno s edukacijom vozača koje nudi Volvo Trucks moguće smanjiti potrošnju goriva za 10 posto.

Na natjecanju Drivers' Fuel Challenge provjeravala se potrošnja goriva, ali i ponašanje vozača koje utječe na potrošnju goriva, kao što je pretjecanje, kočenje te upotreba motora i mjenjača. Sve se odvijalo u realističnim uvjetima, u kojima vozači moraju zadržati produktivnost i pokazati da voze kamion na dobar, siguran i odgovoran način.

Ovogodišnje kvalifikacije DFC-a u Hrvatskoj odvijale su se u 5 kvalifikacijskih krugova, a u nacionalnom finalu natjecalo se 5 pobjednika s lokalnih kvalifikacija, redom kako slijedi:

1.         26.4. ĐAKOVO         DARKO TOMIĆ  iz               ORAO d.o.o.

2.         24.5. SPLIT                IVAN BATALIĆ  iz                          BATALIĆ TRANSPORTI

3.         31.5. ČAKOVEC       IGOR POMOR    iz                ARNO d.o.o.

4.         07.06. ŽMINJ             BOJAN KUHAR  iz             GEOCOP d.o.o.

5.         14.06. ZAGREB        PETAR ŠIMUNOVIĆ   iz      GRAMEX-COMM d.o.o.           

Finale se vozio na kamionu Volvo FH 500 Euro 6 s Globetrotter XL kabinom, na ruti Lučko-Buzin-Lučko, a pobjedu je odnio Ivan Batalić koji će po drugi put predstavljati Hrvatsku na regionalnom finalu*, ovaj put u Slovačkoj od 28. Do 30. kolovoza. Poredak trojice najboljih bio je sljedeći:

1.

IVAN BATALIĆ

BATALIĆ TRANSPORTI

20,75 l

22 min

2.

PETAR ŠIMUNOVIĆ

GRAMEX COM

21,05 l

26 min

3.

IGOR POMOR

ARNO TRANSPORTI

21,80 l

25 min

Svjetsko finale Drivers' Fuel Challenge 2014., u kojem će sudjelovati 25 najboljih vozača u učinkovitoj vožnji (od kojih će biti troje najboljih iz regionalnog finala koje će biti u Slovačkoj), održat će se u rodnom gradu Volva, u  Göteborgu u Švedskoj, 19. rujna 2014.

Činjenice - Drivers' Fuel Challenge 2014.

Drivers' Fuel Challenge globalno je natjecanje u učinkovitoj vožnji, na kojemu mogu sudjelovati svi profesionalni vozači kamiona neovisno o marki vozila koje voze. U glavnu završnicu ulaze pobjednici regionalnih natjecanja koja će se održavati od veljače do srpnja 2014. (ovisno o planovima pojedinačnih zemalja).  

*Zemlje „regije" tj. tržišta Srednja i Istočna Europa koje sudjeluju u natjecanju Drivers' Fuel Challenge 2014.: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka Republika, Estonija, Hrvatska, Latvija, Litva, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija.

14. lipanj, 2014.

Lidija Supek Koršoš

Batalić image/pjpeg 1,8 MB

Subscribe to Volvo Trucks News

Would you like to be notified by email and/or by mobile phone when Volvo Trucks publishes news on this homepage or our WAP-portal? Please fill in your name, company, e-mail address and/or mobile phone number below.

  •  
  •  
  •  
  •  

By ticking the checkbox, you allow Volvo Trucks to save your personal data and use it for purposes related to your query.