Što je  Fuelwatch?

Što je Fuelwatch?

Očito je da su učinkovitost goriva i niži troškovi za gorivo postali popularna tema koja se tiče svih.
Zbog toga su nam potrebne nove ideje i rješenja kako bismo se zajedno suočili s tim izazovom te održali tvrtke i kamione u pokretu, ali i sačuvali povoljne marže.


Potrebno je smanjiti emisije
Gorivo i utjecaj na okoliš izravno su povezani: što manje goriva trošite, to je vaš utjecaj na okoliš manji. Ukratko, potrošnja goriva predstavlja i ekonomski i ekološki problem, zbog čega je potrebno što prije pozabaviti se njime.

Fuelwatch
Nakon što se analiziraju cjelokupni životni i radni ciklus kamiona, ubrzo postaje jasno da možemo mnogo više ponuditi kako bismo bitno snizili potrošnju goriva i troškove za gorivo. Ideje i komponente ujedinili smo pod jednim imenom: Fuelwatch. Fuelwatch je zajedničko ime za sve proizvode, usluge i ideje kompanije Volvo koje vam mogu pomoći povećati učinkovitost goriva.

Postoji niz načina kojima se može sniziti potrošnja goriva. Evo nekoliko primjera:

Optimizirani kamioni
Važno je uskladiti specifikacije kamiona s uvjetima vožnje i poslovima koje obavljate. Odgovaraju li specifikacije kamiona transportnim poslovima za koje je kamion namijenjen i uvjetima vožnje? Jesu li vrste guma koje se nalaze na kamionu i prikolici te šare na gumama prikladne za transportne poslove za koje je kamion namijenjen i uvjete vožnje?

Preventivno održavanje
Servis je ključan za uštedu goriva. Redoviti servis osigurava maksimalno vrijeme rada te optimizira sve performanse vašeg kamiona.

Nadogradnje za povećanje učinkovitosti
Vaš Volvo kamion može biti opremljen i nadograđen nizom različitih dodatka od sustava protoka zraka do softverskih nadogradnji. Volvo kamioni mogu biti nadograđeni softverom za optimalnu učinkovitost goriva. Također je dostupan niz dodataka poput sustava protoka zraka te aerodinamičnih ukrasnih poklopaca za naplatke.

Dynafleet
Dynafleet je internetska aplikacija kojom možete nadzirati cjelokupnu učinkovitost vašeg kamiona. Koristeći podatke koje skuplja Dynafleet, vozači mogu pridonijeti uštedi goriva.

Obuka vozača
Način na koji vozač upravlja kamionom ključan je faktor u potrošnji goriva a često i najbrži način da ju se smanji.

Gospodarenje gorivom
Ovo je savjetodavna usluga koja osigurava detaljnu analizu ukupne uštede goriva te vodi do dugoročnog smanjenja potrošnje goriva.