Sigurne kabine

Sigurne kabine

Soba s pogledom
Kabine kamiona Volvo svojim dizajnom omogućuju maksimalnu sveobuhvatnu vidljivost. One se odlikuju velikim staklima, snažnim prednjim brisačima i velikim retrovizorima tako da svaka situacija bude pod Vašom kontrolom.

Nadalje, korištenjem učinkovitih prednjih svjetala sa HID-žaruljicama (High Intensity Discharge - isijavanje velikog intenziteta), dobivamo osvjetljenje koje sliči danjem svjetlu te je manje naporno za Vaše oči. Žaruljice HID također dulje traju od običnih žaruljica za prednja svjetla.

Da biste mogli vidjeti što se događa iza kamiona, može se ugraditi retrovizorska kamera s integriranim zaslonom.

Automatski klimatizacijski sustav
Testovi pokazuju da su kod previsokih temperatura vozači skloni pogreškama i krivoj procjeni situacija. Upravo smo zato razvili jedinstvenu Volvo elektroničku regulaciju klime (ECC) za naše kamione.

ECC je visoko napredni sustav koji nadzire temperaturu u kabini i vanjsku temperaturu, temperaturu isparivača, broj okretaja motora u minuti i još neke druge parametre.

Uživajte u tišini
Pretjerana buka uzrokuje stres. A stres je faktor koji sudjeluje u velikom broju prometnih nezgoda. Upravo zato je Volvo razvio niz značajki za smanjenje buke, a među njima su:

  • Debela zvučna izolacija motora ugrađena ispod kabine
  • Aerodinamičan dizajn kabine i retrovizora smanjuje aerodinamičnu buku
  • Kod novih serija Volvo FH/FM, novi prigušivač smanjuje niskofrekvencijske zvukove koji uzrokuju zamornu buku.
  • Debela izolacija oko čitave kabine smanjuje buku od okolnog prometa

Molimo, bez neželjenih gostiju
Vozač je najvrjedniji kapital svake transportne kompanije. Sa Volvovim sustavom za zaštitu od krađe, možete jednostavno zaključati kamion i uključiti alarm. Budite sigurni da je sirena snage 105 dB(A) više nego dovoljna da i najodlučnijeg potencijalnog lopova natjera u bijeg.