Sigurnost kabine

Sigurnost kabine

Sigurne kabine
Najčešći scenariji prometnih nezgoda uključuju frontalni sudar i prevrtanje. U ovim, kao i u drugim nezgodama u kojima u kabinu udara strano tijelo, osnovna zadaća kabine je prenijeti energiju prema nazad kroz kabinu kako bi se u njoj zadržalo dovoljno prostora za preživljavanje.

U korporaciji Volvo Trucks, mi temeljito testiramo naše kabine u sekvencijalnom nizu, uključujući test prednjeg dijela s njihalom. Sve kabine također zadovoljavaju švedske standarde o čvrstoći kabina - najstrože na svijetu.

Apsorpcija energije sudara
Prilikom nezgode djeluju iznimno snažne sile. Sila kojoj je izloženo Vaše tijelo bit će vjerojatno barem dvostruko veća od Vaše ukupne tjelesne mase. Zbog toga unutrašnjost kabine treba apsorbirati energiju kako bi uzmaknula pri udaru ljudskog tijela.

U svim našim kabinama, kolo upravljača i instrumentna ploča apsorbiraju energiju, a to čine i obloge u visini koljena. Sva tkanina za presvlake također je napravljena od nezapaljivih materijala.

Osim toga, unutarnja dodatna oprema kao što su mikrovalna pećnica i automat za kavu svojim su dizajnom čvrsto pričvršćeni za strukturu kabine. To osigurava da će ostati na mjestu u slučaju sudara ili manevara s naglim kočenjem.