Pogonska linija Volva FE

Snaga i učinak na zahtjev.

Fleksibilnost, snaga, brz odziv – i manji utjecaj na okoliš. Pogonska linija Volva FE osigurava performanse koje vozilo pretvaraju u neizostavan profesionalni alat za gradsku i regionalnu distribuciju.

Uz najnovija saznanja strojarske tehnologije, Volvo FE predstavlja savršeno dugoročno ulaganje kada vam je potrebna maksimalna poslovna mobilnost i produktivnost.
 


Volvo D8K
– Sve što želite od Volvo motora.
Volvo motor D8K potpuno je novi 6-cilindarski, 8-litarski agregat s izlaznom snagom od 250, 280 i 320 KS. Svojom optimalnom prilagodljivošću i sjajnim performansama savršeno odgovara Volvu FE.

Razvijen i konstruiran u Volvu, D8K pruža superiornu snagu i zakretni moment, kao i sustav naknadne obrade ispušnih plinova koji se lako nosi sa najstrožim standardima emisija. Nadalje, motor ima iznimno brz odziv – primjerice u gustom, gradskom prometu.

Pročitajte više o Volvo dizelskim motorima
Mjenjači
Ručni mjenjači imaju servo mehanizam. Kratka ručica kako ručnih, tako i automatskih mjenjača smještena je na poklopac prostora motora. Automatskim mjenjačem upravlja se preko tipaka. Svi mjenjači mogu se specificirati s pomoćnim pogonom.

Stražnje osovine
Na Volvu FE raspoložive su četiri različite stražnje osovine. Maksimalno osovinsko opterećenje kreće se od 13 do 23 tone. Sve osovine imaju blokadu diferencijala kao serijsku opremu.

Pročitajte više o specifikacijama pogonske linije


Mjenjač I-Shift

I-Shift. Napokon je tu.

Iskustvo vožnje s mjenjačem I-Shift često se opisuje kao izostanak napora. Budući da nema papučice spojke, možete se opustiti i usredotočiti na druge dvije. I-Shift svojom integriranom inteligencijom brzo i automatski za vas uvijek odabire najbolji stupanj prijenosa. Također, softver pruža mjenjačke vještine s kojima se ne može mjeriti ni najbolji vozač.

Ipak možete imati veći utjecaj ako to želite. Tipke na ručici mjenjača omogućavaju vam da intervenirate i ručno promijenite stupanj prijenosa.

Pročitajte više o mjenjaču I-Shift za Volvo FE


Euro 6

Euro 6.

Za nas u kompaniji Volvo Trucks, Euro 6 tek je jedan korak na putu. Smanjenjem potrošnje goriva mi još više smanjujemo ukupne emisije – a vi uživate u nižim troškovima.


Servisni intervali kamiona Volvo

Nepromijenjeni servisni intervali i zahtjevi vezano za radove održavanja.

Vlasnici Volva FE ne moraju brinuti o servisnim intervalima ili dodatnim zahtjevima po pitanju radova održavanja svojih vozila usprkos povećanim zahtjevima koji se postavljaju pred motore i servisere zbog uvođenja standarda Euro 6. Ti se zahtjevi nisu promijenili.


Sustav prijenosa snage Volva FE

Fleksibilnost je naše drugo ime.

Volvo FE nudi ručne i automatske mjenjače, čime vam omogućuje da odaberete koje postavke odgovaraju vašim uvjetima vožnje.

Ručni mjenjač dostupan je sa šest ili devet brzina, prikladan je za vožnju centrom grada, ali i za primjene s visokim zahtjevima po pitanju performansi.

Automatski mjenjač vrlo je praktičan kada posao zahtijeva često zaustavljanje i kretanje te posebno dobro odgovara Volvu FE s motorom D8K

Pročitajte više o fleksibilnosti i učinkovitosti