Savršeno mjesto za preživljavanje

Nove kabine nemaju samo potpuno novi izgled. To su do sad naše najsigurnije kabine. Razlog: poštivanje zakonskih zahtjeva po pitanju sigurnosti Volvu nije dovoljno. On mora biti još bolji.

Ispitane u najstrožim testovima sigurnosti na svijetu.

Ako dođe do nezgode, dobro ste zaštićeni. Naše do sad najčvršće kabine podvrgnute su jedinstvenom švedskom sudar testu. To je najstroži test na svijetu, a razvijen je kako bi oponašao sile koje se razvijaju prilikom uobičajenih nezgoda. Testovi pokazuju da imate dobre šanse za preživljavanje ako se prevrnete ili udarite u nepomičan objekt brzinom od 80 km/h.
Novi vanjski dizajn kabine Volva FH

Dizajn koji se vrti oko dinamike.

Zaobljene linije okružuju kabinu. Prednja maska ima distinktivan izgled. Dinamične zaobljene linije oko prednjeg stakla naglašavaju aerodinamičnost. Kamion Volvo FH ostavlja dojam kretanja čak i kad stoji. S gledišta dizajna, ova je kabina nešto sasvim novo. Usprkos tome nema greške, to je Volvo.


Sustav prednje zaštite od podlijetanja

Novi FUPS. Spašava živote pri još većim brzinama.

Volvo je kao prvi proizvođač uveo prednju zaštitu od podlijetanja, puno prije nego što je ona postala obavezna. S novim FUPS-om mi opet nadilazimo zakonske zahtjeve kako bismo spasili živote drugih sudionika u prometu. I poštedjeli vozače kamiona užasnih trauma. Sustav je sada učinkovit pri još većim brzinama. Ako dođe do sudara, on se može uvući čak 30 cm (u usporedbi s prijašnjih 10).


Branik za teške radove

Kada zagusti, ovaj će vas branik zadržati u poslu.

Volvo FH sada je dostupan s dodatnim branikom za teške radove. Kao i onaj na modelu Volvo FMX, proizveden je od čelika debljine 3 mm i djelomično obložen debelim slojem polipropilena. To znači da je manje osjetljiv na ogrebotine, može izdržati mnogo udaraca bez udubljivanja i učinkovito štiti prednja svjetla od lomova. A ako i dođe do jačeg sudara, branik je projektiran iz tri dijela pa se lako popravlja.

Saznajte više o braniku za teške radove


Novi Volvo FH16

Volvo FH16. Nova razina elegancije.

Ako odaberete Volvo FH16, ne dobivate samo najsnažniju pogonsku liniju i otmjenu unutrašnjost. Naš čelni model također se odlikuje jedinstvenim vanjskim stilom:

  • Glatka tamno srebrna prednja maska
  • Detalji u sjajnom kromu
  • Tonirana stakla
  • Raspoloživ u nijansi Mystic Fjord

Saznajte više o Volvu FH16