Nova šasija. Jednom riječju: dinamična.

Vozna svojstva Volva FH iznad su uobičajenih. Svaki pojedini dio kamiona dizajniran je kako bi pridonio osjećaju stabilnosti i preciznom upravljanju.
 
A imate i neovisni prednji ovjes i Volvo dinamički upravljački sustav. Dvije prekretnice u kamionskoj industriji poboljšavaju upravljivost do potpuno nove razine.
 
Također, ova se šasija jednostavno nadograđuje, čime se skraćuje vrijeme prilikom montaže karoserijske opreme. Brojne mogućnosti olakšavaju prilagodbu.
Neovisni prednji ovjes

Neovisni prednji ovjes. Donosi upravljivost poput one u osobnom automobilu.

Stabilan poput vlaka na ravnim cestama. Savršeni prolaz kroz zavoje. Neovisni prednji ovjes prava je revolucija u ponašanju na cesti. Da biste povjerovali, morate ga isprobati.

Saznajte više o neovisnom prednjem ovjesu

Volvo dinamički upravljački sustav

Volvo dinamički upravljački sustav.
Potpuni nadzor bez puno muke.

Naziva se najvećim izumom od servo-upravljanja, a nije teško zaključiti zašto. Kada se krećete u uskim prostorima, patentirani Volvo dinamički upravljački sustav dodaje sav potreban moment te drastično smanjuje naprezanje vaših mišića. Upravljati možete doslovno jednim prstom. Na većim brzinama filtrira smetnje koje uzrokuju rupe, brazde, horizontalna signalizacija, nagibi ceste i bočni vjetar te vam konstantno pruža savršenu stabilnost po pravcu i potpun nadzor.

Saznajte više o Volvo dinamičkom upravljačkom sustavu

Volvo FH GRAS-G2 rear suspension

Zračni ovjes, GRAS-G2.

Doživite novi ustroj stražnjeg kotača sa zračnim ovjesom i visok razmak od tla. Mogli bismo reći da je to epohalni razvoj, posebno namijenjen radu u građevinskim jamama.

Ovdje saznajte više o zračnom ovjesu

Manja težina

Manja težina.
Veći kapacitet i niži troškovi goriva.

Stabilan poput vlaka na ravnim cestama. Savršeni prolaz kroz zavoje. Neovisni prednji ovjes prava je revolucija u ponašanju na cesti. Da biste povjerovali, morate ga isprobati.

Prateće osovine iza i ispred pogonske osovine

8 x 2 s pratećim osovinama ispred i iza pogonske.

Kapacitet kao 8×2, a udobnost vožnje i ekonomična potrošnja goriva kao 4×2 – sve u istom vozilu. Sada vaš Volvo FH s krutom šasijom možemo tvornički opremiti pratećim osovinama ispred i iza pogonske. Odaberite osovine s hidrauličkim pogonom i još manji okretni polumjer.

Montaža

Više opcija. Kraće vrijeme prilikom montaže karoserijske opreme.

Zahvaljujući brojnim opcijama specifikacije, Volvo FH jednostavno se priprema za svaku primjenu, uključujući izmjenjive karoserije. Novi modul za proizvođače karoserijske opreme, zasebna elektronička jedinica, olakšava priključivanje karoserijske opreme. Volvove upute za montažu karoserijske opreme (VBI) omogućuju pristup svim potrebnim tehničkim crtežima i spojnim shemama preko interneta.

Posjetite Volvo upute za proizvođače karoserijske opremeKarakteristike koncepta šasije

Opcije sheme šasije za Volvo FH, tegljač 

1. Pretinac za akumulator (BBOX-L)
Pomaknut prema naprijed 300 mm u odnosu na prethodni model. Time se na tegljačima dobiva povećanje količine goriva od 100–120 litara.

2. Pretinac za akumulator (BBOX-EF)
Ova opcija na tegljačima smješta akumulator straga između okvira šasije.

3. Spremnik za AdBlue
Na tegljačima spremnik za AdBlue može se montirati gore na okvir iza kabine, čime se povećava količina goriva (ADTP-BC).

4. APM
APM, modulator proizvodnje zraka, smješten je na tegljačima između okvira šasije kako bi se ostavilo više prostora za opremu koja se na nju montira, poput spremnika goriva.
Opcije sheme šasije za Volvo FH, kruta šasija 

5. Prazan prostor na okviru
Paketi šasije mogu se pomaknuti prema natrag kako bi se ostavilo prostora za noge krana ili drugu opremu. (FAA10; otprilike 500 mm), (FAA20; otprilike 600 mm).

6. Red rupa na okviru za montažu karoserijske opreme
Gornji red rupa rezerviran je za montažu karoserijske opreme. Svi nosači u gornjem redu rupa imaju pomak i odstojni element 8 mm. U gornjem redu rupa ne upotrebljavaju se zakovice.

7. Priprema za kran
Ploče krana na šasiji mogu se montirati u tvornici.

8. Stražnji ovjes i kratki stražnji kraj
Stražnji prevjes može biti kraći zahvaljujući redizajniranom, sprijeda montiranom stabilizatoru. Osim što je koristan za građevinu, poboljšava kontakt s asfaltnim slojem i primjene izmjenjive karoserije.