Ljepota na površini. Zvijer u unutrašnjosti.

Volvo FH16 ima sve što biste očekivali od Volva FH. I mnoge druge karakteristike. Ako niste spremni na kompromise po pitanju performansi ili elegancije, na pravom ste mjestu.

Volvo FH engine Euro6

16 litara čiste snage.

Volvov najsnažniji motor danas, D16K, proizvodi čak do masivnih 750 KS s 3 550 Nm. Možete odabrati tri razine snage i četiri račine okretnog momenta, a svi zadovoljavaju zahtjeve standarda Euro VI u pogledu emisija. U kombinaciji s mjenjačem I-Shift (ojačana verzija sada se isporučuje kao standard) i brojnim ekonomičnim i snažnim stražnjim osovinama, on postavlja vlastite norme za najteže transporte.

Pogledajte sve opcije pogonske linije

Vanjski dizajn Volva FH16

Izvana

1. Istaknute nijanse
Tonirano staklo s vanjske strane kabine, pruža Volvu FH16 jedinstveni izgled. Ne za gledanje kroz njega, već za gledanje u njega.

2. Nova crna
Novi FH16 tamne je boje. Vrlo tamne. Ali ispod ove površine krije se zanimljiva nijansa. Zovemo je Mystic Fjord. Morate je vidjeti.

3. Posvećenost detaljima
Suptilni detalji čine veliku razliku. Posebice kad su izrađeni u sjajnom kromu. Upravo se zato prednja stepenica, prednja maska, kvake na vratima i amblem Volvo toliko ističu.

4. Prednja maska šampiona
Satenska tamno srebrna maska ostavlja upečatljiv dojam na svakoj cesti. Retrovizori i sjenilo za sunce dijele isti premium izgled.

Iznutra

 

Vozačevo sjedalo Volva FH16   Volan Volva FH16   Unutrašnja obloga Volva FH16
 
Jedinstveni dizajn sjedala.
Za volanom Volva FH16 osjećat ćete se veličanstveno. Ovo je vaše prijestolje. Jedinstveno sjedalo distinktivnog dizajna u visokokvalitetnoj koži ili kombinaciji kože i tkanine pruža uistinu vrhunski doživljaj. Kako za leđa tako i za oči. Naravno, sjedala su dostupna sa sustavom prozračivanja.
  Gavran.
Kao doprinos osjećaju glatke vožnje, volan Gavran raspoloživ je samo za Volvo FH16. Izrađen od crne kože s kontrastnim žutim šavom, u suptilnom je skladu s unutrašnjom oblogom i sjedalima.
  Prva klasa.
Unutrašnjost se odlikuje jedinstvenim vratim i zidnim oblogama, kromiranim ukrasima, zavjesama, tapeciranim ležajevima i dodatnim svjetlima u vratima. Svi oni zajedno stvaraju luksuzni ugođaj u kabini.