Novi Volvo FH

Na čelu napretka

Mi u kompaniji Volvo Trucks priznajemo da je Volvo dio ekoloških problema. Međutim, također vjerujemo da je Volvo dio rješenja. Od ranih devedesetih, briga za okoliš jedna je od naše tri ključne vrijednosti. Kupovinom Volva FH, podržavate nas u nastojanju da postignemo održivost tijekom cijelog života kamiona – od montažne linije pa do recikliranja pojedinih dijelova.Činjenice i brojke

1.000.000 km,
31l/100 km, cert.gorivo
Euro 5
Cert.gorivo B0

Priručnik za demontažu Da
Označavanje plastike i gume Da
Materijali Željezo (kovano) 192 kg, 70% recikliranog materijala
Proizvodnja:
- Energija (mWh)
- Voda (m3)
- Opas. otpad (kg)

76
179
213
Efekt staklenika tijekom životnog ciklusa (CO2eq.) 957
Procjena životnog ciklusa Da
Certifikat ISO 14001 (proizvodnja, razvoj itd.) Da
Proizveden u CO2 neutralnoj tvornici

Proizveden u CO2 neutralnoj tvornici

Vaš novi Volvo FH proizveden je bez gotovo ikakvog zagađenja okoliša emisijama ugljičnog dioksida. Kako to možemo reći? Ovako: prije pet godina Volvo Trucks je kao prvi proizvođač kamiona na svijetu predstavio CO2 neutralnu tvornicu. Danas je nekoliko naših tvornica CO2 neutralno. Također, sve tvornice nastoje koristiti obnovljive izvore energije poput sunca, vjetra, vode i biomase, umjesto starih fosilnih goriva. Sve u svemu, Volvo Trucks vodi računa da rođenje vašeg kamiona bude zeleno koliko god može biti.

Najvažnija je osviještena vožnja

Najvažnija je savjesna vožnja

Kad govorimo o smanjenju emisija, činjenica je da se gotovo 90 posto utjecaja na okoliš od strane dizelskog kamiona događa tijekom njegovog radnog ciklusa. To je nepobitna istina. Dobra je vijest da vam Volvo Trucks sada može ponuditi veliku pomoć u smanjenju tog utjecaja. Budući da se većina tiče ušteda goriva, to je također izvor financijskih ušteda. Kontaktirajte svog lokalnog distributera za više informacija o tome kako povećati učinkovitost goriva vašeg novog Volva FH.

90% vašeg novog Volva FH može se reciklirati

Volvo Trucks ide dalje

90 posto vašeg novog Volva FH može se reciklirati. To je moguće zato što u svrhu praktične identifikacije i demontaže Volvo Trucks označava svaki pa i najmanji dio. Također, kako bismo osigurali da se vaš novi Volvo FH može reciklirati i ponovno koristiti, Volvo Trucks obnavlja rabljene dijelove, pruža priručnike za demontažu i ima demontažne objekte.Izračunajte svoj vlastiti utjecaj

Izračunajte svoj vlastiti utjecaj

Internetska aplikacija kompanije Volvo Trucks, Kalkulator utjecaja, sadrži gomilu informacija o faktorima koji utječu na okoliš tijekom čitavog životnog ciklusa vašeg novog Volva FH. Također vam omogućava da saznate koliko vaš dotični kamion – ili vozni park – utječe na okoliš te vam omogućava da svoje rezultate usporedite s drugim kamionima.