Oaza na
samotnoj autocesti

Dobro opremljena i lijepo uređena kabina više je od samog komfora – ona je prednost pred konkurentima. U potrazi za najvještijim vozačima, komforna kabina postaje sve dragocjenija.

Kada se vozač može opustiti i dobro naspavati, to se vidi u poslovnim knjigama. Veća je učinkovitost, manje je ozljeda te šteta na kamionu i više se robe isporučuje na vrijeme.

„Odmoran vozač manje griješi i jednostavno je jeftiniji“, kaže Rikard Orell, direktor dizajna, Volvo Trucks. Štoviše, dobro uređena kabina nudi više prostora za rad i odmor. Upravo je to bio cilj novog Volva FH.

Bolje mjesto za ravnotežu privatnog i poslovnog života

„Usporedili smo kabinu s poslovnim hotelom. Ona treba biti čista, uredna i učinkovita te istovremeno pružati toplinu doma“, kaže Carina Byström, glavna i odgovorna za unutarnji dizajn, Volvo Trucks. Jedan je od ciljeva bio stvoriti staloženo okruženje. Upravo zato kabinom dominiraju glatke, prazne površine i blago zaobljeni oblici.

Dizajn čak pomaže vozaču da provede duže vrijeme za volanom, bez prečestih zaustavljanja.
„Zato je važno imati brojne mogućnosti podešavanja sjedala i volana te držati hranu i pića na dohvat ruke“, kaže Carina Byström.

Više nalik domu

Usprkos tome što većinom borave u kabini, vozači kamiona moraju prilično vremena provesti i vani. Primjerice, prilikom utovara i priključivanja prikolice. Kišni dani znače da će se vozač smočiti. U tom slučaju početak putovanja u suhoj odjeći može spasiti situaciju.

Ormar sa sušilom Ormar za sušenje vreća je od tkanine s ventilatorom na dnu. Kada vam ne treba, možete ga jednostavno složiti i skloniti. To znači da u kabini gotovo uopće na zauzima prostor“, kaže Peter Johansson, glavni i odgovorni za ergonomiju, Volvo Trucks.

Novi ležaj još je jedno poboljšanje. Ima udobniji madrac i širi je tamo gdje je to najpotrebnije: 4 centimetra na uzglavlju i 5,5 centimetara u sredini madraca. Podnožje je pak 4 centimetra uže kako bi se povećao prostor za vozačevo sjedalo. „To se možda ne čini puno, samo nekoliko centimetara, ali su to vrlo važni centimetri. Ležaj se doima puno većim u novom Volvu FH“, kaže Peter Johansson.

Pravo svjetlo

„Pokušali smo se riješiti svih zasjenjenja u kabini boljim pozicioniranjem svjetala. Koristili smo puno neizravnog svjetla radi izbjegavanja refleksija. Jedan je primjer svjetlo za ulaz koje osvjetljava stepenice bez da bliješti u oči“, kaže Peter Johansson. Pretinci za odlaganje također imaju bolju rasvjetu. U pretincu iznad ležaja svjetla se automatski pale prilikom otvaranja poklopca.

Kada vozite po mraku, možete iskoristiti prednost poboljšanog noćnog svjetla – crvenih LED lampica koje pružaju osvjetljenje bez ometanja vašeg noćnog vida. „Upravljanje svjetlima dok ležite na ležaju također je poboljšano. Nova kontrolna ploča sada vam čak omogućava da prigušite svjetla ili da odaberete neku od fiksnih jačina na prekidačima“, kaže Peter Johansson.
6
Smještaj