„Dizajn je veličanje vozača kamiona“

Pri ulasku u tajni dizajnerski studio Asok George staje ispred novog Volva FH. „Svaki put kada ga otkriju, moram zastati i na trenutak pogledati. Sve je novo, ali nema sumnje, pred nama je Volvo.“

Asok George glavni je i odgovorni za vanjski dizajn novog Volva FH, ali njegova distinktivna osobnost bila je prioritet svih članova dizajnerskog tima. „Volvo FH uvijek se lako razlikovao od drugih po kosom prednjem staklu. Tako će biti i dalje,“ kaže Asok George. Sada kad je prednje staklo postavljeno okomito kako bi se dobilo više prostora u kabini, kut krova dobiva još važniju ulogu. Zahvaljujući njemu, kabina i dalje ima prepoznatljiv profil.

Nepogrešivi Volvo

„Kad vozite Volvo, to ne smije proći nezapaženo. Naš je cilj učiniti ga najlakše prepoznatljivim kamionom na cesti“, kaže Asok George.

Carina Byström, dizajnerica interijera.
Carina Byström, dizajnerica interijera.
Hodamo s jedne strane kabine na drugu. Asok George i Rikard Orell, direktor dizajna u Volvu, ističu različite karakteristike i detalje. Postignuti su čvrsti spojevi između dijelova karoserije te precizna montaža i završna obrada. Linije i konture na kabini, ono što dizajneri zovu grafikom. Cilj je ovdje bio stvoriti homogen oblik, a ne jednu prednju i dvije bočne strane. Upravo su zato linije i grafika u kontinuitetu oko cijele kabine. Međutim, dojam koji ostavlja kamion – njegov stav – još je važniji od linija.

„Da, ovo je iznimno bitno. Mora izraziti učinkovitost i dinamiku kamiona koji se treba doimati u pokretu čak i kad stoji,“ kaže Asok George.

Novi Volvo FH izgleda kao da se naginje prema naprijed. Njegovi kotači pritišću na tlo, spremni su za pokret. Taj se dojam djelomično postiže grafikom – važni su dizajn kućišta kotača i blatobrana. Gornji rub proširenja uz blatobran pruža se prema naprijed i dolje te stvara dinamičnu liniju koja naglašava luk samog blatobrana.

Veći i svjetliji prostor

Ulazimo u kabinu. Sada napuštamo dizajnersko područje Asoka Georgea i ulazimo u domenu dizajnerice interijera, Carine Byström. Unutrašnjost je prozračna i svijetla usprkos studijskoj rasvjeti koja se ne može mjeriti s dnevnim svjetlom. Jedan od razloga jest izlaz za nuždu koji je ujedno i krovni prozor, ali kabina općenito ima veće prozore.

„Volvo je marka kojoj je stalo do ljudi.
To se, nadajmo se, vidi u dizajnu.“

„Dizajn povećava osjećaj prostora u kabini. Upravo smo zato radili s većim, zaobljenim linijama i kreirali glatke površine,“ kaže Carina Byström.

„Uzmimo instrumentnu ploču. Ona se proteže od A-stupa do A-stupa te naglašava širinu kabine“, dodaje Rikard Orell. Jednako kao i izvana, unutarnji dizajn kabine mora izraziti Volvovu filozofiju i svoje skandinavsko nasljeđe. „Oblici trebaju biti autentični“, kaže Rikard Orell. „Ne komplicirani ili umjetni.“


Asok George, dizajner eksterijera
Asok George, dizajner eksterijera

Detalji koji čine razliku

U površine i materijale uloženo je puno rada. Materijalima su nametnuti strogi zahtjevi – trošenje uporabom važna je stavka i sve mora trajati.
 
„Kvaliteta je važna. Naši su kupci vrlo sitničavi po tom pitanju, baš kakvi trebaju i biti“, kaže Rikard Orell.
 
Bočni retrovizori još su jedan detalj koji Volvu FH daje distinktivan profil.

„Željeli smo napraviti tanje retrovizore koji neće toliko ometati vidljivost. Sada se okreće cijeli retrovizor, a ne samo staklo unutar velikog kućišta“, kaže Asok George.
 
Tanji retrovizori također smanjuju otpor vjetra. Iako je viši od svog prethodnika – lidera u aerodinamici – novi Volvo FH podjednako je aerodinamičan.
 

„Većim zaobljavanjem kutova uspjeli smo proizvesti kabinu s marginalno manjim otporom vjetra“, kaže Asok George. Čvršći spoj dijelova karoserije ovdje također igra ulogu. Primjerice, spoj između donjeg i gornjeg dijela kabine potpuno je zatvoren. On pokriva motor, ovjes i detalje koji su inače vidljivi kroz razmak. „Kamion općenito ima čvršće spojeve. Stoga, vjetar struji oko kabine, umjesto kroz nju. To čini čuda za aerodinamiku i još više smanjuje potrošnju goriva“, kaže Asok George.
Čak i vanjske boje pomažu ostaviti nezaboravan prvi dojam.
Čak i vanjske boje pomažu ostaviti nezaboravan prvi dojam.
 

Veličanstven, ali ne izaziva strah

Dizajn izražava samopouzdanje bez agresivnosti. Ideja je, naravno, da bude podjednako privlačan prijevoznicima i vozačima. „Proteklih godina vrijednost vještih vozača dramatično je narasla. Vožnja kamiona je umijeće. Za mene, dizajn je veličanje vozača kamiona diljem svijeta“, kaže Rikard Orell. Međutim, nisu vozači jedini koje treba zadovoljiti.

„Prijevoznici su također naši kupci, jednako kao i društvo – svatko tko dolazi u kontakt s kamionom u uporabi. Lijepo je kad se ljudi dive kamionima, ali oni ih ne smiju plašiti“, kaže Rikard Orell.
 
„Volvo je marka kojoj je stalo do ljudi. To se, nadajmo se, vidi u dizajnu“, kaže Asok George, bacivši posljednji pogled na kamion prije nego što ga opet pokrije siva zavjesa. .

1
Dizajn