„Kao da vozite osobni automobil.“

Dvije svjetske inovacije podižu upravljivost na još višu razinu. S neovisnim prednjim ovjesom i upravljačkim mehanizmom sa zupčastom letvom Volvo FH dobio je kvalitete koje su dosad bile rezervirane samo za osobne automobile.

Držati kamion u traci na uskoj i neravnoj cesti može biti teško. „Na istoj cesti osobnim se automobilom često lakše upravlja. Vozač sjedi puno niže i ima veće margine“, kaže Niklas Fröjd, stručnjak za dinamiku vozila u Volvu. Osobni automobil ima još jednu prednost – neovisni ovjes. Svaki kotač automobila ima svoju vlastitu osovinu pa se može okretati neovisno o drugima.
 
„Na kamionu, svaki par kotača mora dijeliti osovinu. Stoga jedan kotač ima veći utjecaj na kretanje drugog kotača“, objašnjava Niklas Fröjd. Novi Volvo FH donekle umanjuje tu razliku. Izaberite Volvov novi neovisni prednji ovjes (IFS) i dobivate kvalitete ponašanja na cesti koje nadmašuju bilo koje drugo teško transportno vozilo.
 
„Osjećaj kao da vozite automobil postaje standard na svim novim kamionima Volvo FH. Međutim, neovisni prednji ovjes ide korak dalje. Kamion se još manje ljulja u zavojima i prolazi ravnim dionicama poput strijele, čak i ako je cesta grbava“, kaže Niklas Fröjd.

„Zahvaljujući neovisnom prednjem ovjesu kamion se još manje ljulja u zavojima.“

Još bolja upravljivost

Neovisni prednji ovjes preduvjet je za još jednu svjetsku inovaciju na teškim kamionima – upravljački mehanizam sa zupčastom letvom. Ova tehnologija, dominantna u automobilskoj industriji, poboljšava osjećaj kontrole nad upravljačkim sustavom i kontakt s kolnikom. Prilikom okretanja volana na vozilu koje je opremljeno upravljačkim mehanizmom sa zupčastom letvom, kotači odmah reagiraju. „Razlika između vožnje kamiona i automobila nikada nije bila manja“, kaže Stefan Axelsson voditelj grupe koja je obavila fino podešavanje novih kvaliteta upravljanja. Nešto, što se često zaboravlja u razgovorima o upravljivosti njezin je utjecaj na učinkovitost vozača te time i na održivost tvrtke. „Dobre karakteristike upravljivosti čine vožnju manje napornom. Vozač stoga lakše zadržava koncentraciju i sigurno vozi“, kaže Stefan Axelsson. „Osim toga, odmoran vozač bolji je predstavnik tvrtke kada s isporukom stigne na adresu klijenta.“
Zahvaljujući neovisnom prednjem ovjesu kamion se još manje ljulja u zavojima.

Svi novi kamioni Volvo FH imaju poboljšanu stabilnost i preciznost upravljanja

Poboljšana zaštita od prevrtanja kabine i uravnoteženo prigušivanje vibracija za kabinu i šasiju. To su najvažniji faktori koji stoje iza 50 % bolje zaštite od prevrtanja u svim novim FH kabinama.
 
„Jedan su primjer opruge ovjesa na stražnjem dijelu kabine. One su pomaknute za 25 cm, čime se znatno povećava zaštita od prevrtanja kabine“, kaže Stefan Axelsson. Povećana stabilnost kabine u kombinaciji s novom geometrijom i boljim dizajnom prednjeg i stražnjeg ovjesa također rezultira boljim držanjem smjera novog kamiona.
 
Sve to daje vozaču bolji osjećaj preciznosti i kontrole, radi kojeg cestovna vožnja postaje sigurnija i manje naporna. „Svi koji su bili uključeni u razvoj novih kvaliteta upravljanja na cesti uistinu su ponosni na rezultate“, kažu Niklas Fröjd i Stefan Axelsson.
2
Upravljivost