Ako želite da vozač bude učinkovitiji, dajte mu daljinski

Sjećate li se kako smo se nekad dizali do televizora i mijenjali programe? Zvuči staromodno, ali upravo to čini vozač kamiona prilikom utovara. Do sad. S daljinskim upravljačem može se izbjeći puno nepotrebnih ulazaka i izlazaka.

Pritisnite tipku i vozilo se samostalno prilagođava visini utovarne rampe. Stražnje dizalo se spušta i započinje utovar – zaslon potvrđuje ravnomjernu raspoređenost tereta bez prekoračenja maksimalne težine na osovini. Kad je utovar završen, zatvorite stražnja vrata, uđite u vozilo i krenite.

"Možete se natraške više približiti niskim objektima"

Utovar pritiskom prsta

Daljinski upravljač štedi vrijeme bez obzira obavlja li utovar vozač ili netko drugi. Budući da zaslon prikazuje brojne podatke s pokazivača opterećenja, preopterećenje i neravnomjerno raspoređen teret lako se izbjegavaju bez potrebe stalnih ulazaka i izlazaka radi provjere pokazivača.

„Prije nekoliko godina vozači su za nas počeli testirati prvi daljinski upravljač. Reakcije na prototip bile su vrlo pozitivne, stoga smo nastavili razvoj samog proizvoda“, kaže Markus Olsson, stručnjak za komponente koji je radio na daljinskom upravljaču u Volvu. Uz pomoć upravljača može se podizati i spuštati ovjes, zakrenuti kamion u stranu, upravljati stražnjim dizalom, upravljati rasvjetom pri utovaru, pokrenuti, zaustaviti i reverzirati motor – te zaključati vozilo.

„Zamislite samo – podizanjem i spuštanjem ovjesa na svakoj strani kamiona prikolica se može pomaknuti na jednu stranu, pa se tako približava rampi čak i kada nije ravna“, objašnjava Markus Olsson. „Zajedno s mogućnošću podizanja i spuštanja prednjeg ili stražnjeg ovjesa, ta funkcija čini prikolicu vrlo svestranim alatom.“


Utovar pritiskom prsta

Sloboda i učinkovitost

Daljinski upravljač ima tri različita režima: utovar, oprema i izmjenjiva karoserija. Koje će funkcije biti raspoložive u pojedinom režimu, uvelike odlučuje vozač.

Tu je čak i fiksna postavka za utovar. Vozač može spremiti četiri različite visine stoga se pritiskom tipke kamion automatski namješta na predefiniranu visinu: prečac za vozače koji se često vraćaju na iste ili slične utovarne rampe.

Izmjena izmjenjivih karoserija također je puno jednostavnija. Dva fiksna položaja postaju tri, a svi se mogu spremiti. To znači da vozač može spremiti tri standardne visine za izmjenjive karoserije i prilagoditi visinu vozila pritiskom tipke, umjesto ponavljanog ručnog kalibriranja visine.

„Mogućnost stajanja pokraj kamiona i promatranja sa strane čini posao puno jednostavnijim. Uvjeren sam da će ova mala spravica pomoći na bezbroj načina“, kaže Markus Olsson.


Bolje, brže i lakše

Još jedno od poboljšanja jest povećani hod stražnjeg ovjesa. On pomaže pri zamjeni prikolica te vozaču omogućuje dovoljno spuštanje vozila tako da se ono može unatrag podvući pod prikolicu. Ovjes ima obrnuto montirani stabilizator stoga se možete natraške više približiti niskim objektima poput utovarnih dokova i finišera za asfalt.

Funkcija koja štedi vrijeme i troškove odlaska u servisnu radionicu omogućava vozaču ili prijevozniku da kalibriraju pokazivač opterećenja gdje god su dostupne vage. Kalibracija se provodi iz kabine pomoću pokazivača opterećenja – koji može spremiti podatke za do 20 različitih prikolica.

Novi Volvo FH: Utovar

9
Utovar