Nije vaš jezik? Pritisnite ovaj gumb.

Sada možete dobiti trenutnu pomoć na materinjem jeziku – svugdje u Europi. Inteligentna nova tehnologija, koja je serijska oprema na novom Volvu FH, bolje štiti vozača i smanjuje zastoje za prijevoznika. Ako je nešto stvarno pošlo po zlu, jednostavno pritisnite tipku: pomoć je uvijek blizu.

Kvar, puknuta guma ili razbijeno staklo mogu se dogoditi na bilo kojem kamionu. Međutim, ako se to dogodi na Volvu, niste prepušteni sami sebi. Pomoć sada stiže još brže.

„Nema svrhe poricati – kvarovi se ne mogu u potpunosti izbjeći. Međutim, možemo maksimalno olakšati pružanje pomoći kada do njih dođe. To je svrha službe Volvo Action Service On Call. Pritisnite tipku VAS i pomoć će ubrzo krenuti na put“, kaže Christian Gustavsson, voditelj segmenta usluga kompanije Volvo Trucks.

„Pozivni centar odmah dobiva vašu točnu lokaciju.“

Služba za pomoć govori vaš jezik

Kada vozač pritisne tipku, poziv se automatski prosljeđuje pozivnom centru službe Volvo Action Service gdje na njega odgovara operater koji govori jezik vozača. On odmah dobiva informacije o kamionu iz kojeg dolazi poziv i njegovu lokaciju.

Vozač se može koncentrirati na objašnjavanje onoga što se dogodilo. Zajedno s kodovima grešaka iz kamiona, to objašnjenje pomaže servisnoj radionici da odmah vidi u čemu je problem. Zastoji su skupi – mobilnost je važna stavka za profitabilnost.

„Zahvaljujući trenutačnom dolasku točnih informacija u pozivni centar VAS-a, vozilo se često može puno brže vratiti u vozno stanje. Činjenica da je pomoć udaljena tek jedan pritisak tipke također smiruje vozača“, kaže Christian Gustavsson.


Volvo Action Service On Call – brza pomoć u trenutku kada vam je najpotrebnija.
Volvo Action Service On Call

Osam minuta manje zastoja

„Pozivni centar odmah dobiva točnu lokaciju kamiona, što je velika prednost. Vozaču u prosjeku treba osam minuta kako bi objasnio gdje se nalazi kamion. U slučaju kvara to su dragocjene minute. S tipkom VAS postupak traje samo sekundu zahvaljujući integriranom GPS-u“, kaže Christian Gustavsson.

Tipka također pruža bolju zaštitu i na druge načine. Volvo Action Service može pomoći vozaču koji se razbolio ili se, zbog hitne obiteljske situacije, treba vratiti kući. Može čak pomoći pri najmu drugog vozila ili prikolice dok traje popravak.

Volvo Action Service radi 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Mreža obuhvaća više od 1.100 servisnih radionica u Europi. Dakle, nećete morati dugo čekati na pomoć bez obzira gdje ste ili koje je doba dana. Pristup službi Volvo Action Service omogućen je svim vozačima novog Volva FH.
8
Zaštita