„To je poput virtualnog mehaničara u vozilu."

Novi Volvo FH pruža mogućnost povećanja mobilnosti više no ikad prije. Ugrađena nova tehnologija omogućava servisnoj radionici da obavi pregled vitalnih dijelova dok je kamion na cesti. To znači da se radovi održavanja mogu planirati onda kad su stvarno potrebni.

Ta je svjetska inovacija moguća zahvaljujući izlaznoj jedinici telematike, komunikacijskom uređaju u Volvu FH koji kamionu, vozaču i prijevozniku daje prednost u raznim situacijama. Radi održavanja temeljenog na stvarnim potrebama u radionicu se šalje izvješće pa tehničari mogu provjeriti stanje bitnih dijelova poput kočionih pločica, spojke, akumulatora i sušača zraka.

„Ako su oni u boljem stanju, radionica može prilagoditi plan servisiranja tako da vozilo ide na servis kada to bude stvarno potrebno”, kaže Christian Gustavsson koji je zadužen za servis u tvrtki Volvo Trucks.
 


Volvo Zlatni Servisni ugovor

Zlata vrijedna usluga

U sklopu nove ponude Volvo Zlatnog servisnog ugovora, kupci mogu zaboraviti na servisni plan i brigu prepustiti servisnoj radionici. Serviser prati kilometražu kamiona i koliko se brzo dijelovi troše. Sukladno tome prilagođava servisni plan te vas poziva da obavite radove održavanja kad to kamionu treba.

„Mogućnost daljinskog pregleda trošenja znači da ne morate prečesto odlaziti u radionicu, a uslugu ćete dobiti prije nego što bude prekasno”, kaže Christian Gustavsson.


Kamion – jedinstveno održavanje

Činjenica da ima toliko toga što treba servisirati na kamionu znači da će ovakav pristup utemeljen na stvarnom stanju imati snažan utjecaj na mobilnost i profitabilnost prijevoznika. „Prijevoznik dobiva učinkovitiju uporabu kamiona i više tonskih kilometara”, kaže Christian Gustavsson.

A u slučaju kvara ugrađena komunikacijska jedinica i gumb VAS On Call omogućuju da Volvo pošalje odgovarajuće tehničke resurse kako bi se omogućio povratak kamiona na cestu. „Nema svrhe poricati – kvarovi se ne mogu u potpunosti izbjeći. Međutim, možemo olakšati situaciju kada do njih dođe”, kaže Christian Gustavsson.

Pritisnite tipku za pomoć

Kada vozač pritisne gumb, telefonski se poziv automatski uspostavlja i podaci se šalju u pozivni centar (u određenim državama). Operater vidi lokaciju i dijagnostičke kodove pogrešaka za odabrano vozilo. Vozač mora samo potvrditi što se dogodilo.

„To nam trenutačno daje bolji pregled situacije pa možemo poslati bolju pomoć vozilu i pružiti vam sigurnost da pomoć stiže”, zaključuje Christian Gustavsson. „To je poput virtualnog mehaničara u vozilu."

10
Mobilnost