Vidite ono što želite vidjeti

Skratite vrijeme u kojem će vozač skrenuti pogled s ceste i smanjit ćete rizik od nezgode – o tome smo razmišljali prilikom dizajniranja kombiniranog instrumenta u novom Volvu FH. Rezultat je veća fleksibilnost u kombiniranom instrumentu i manje vizualnih distrakcija.

Glatke, prazne površine čine njegovo okruženje još skladnijim. Dobar je primjer sekundarni zaslon (SID) koji je integriran u instrumentnu ploču i ne ometa vidno polje.

Još jedan važan aspekt bio je poboljšati kvalitetu slike na zaslonima.

„Novi zasloni imaju bolji kontrast, oštrinu i boju. Također se lakše kretati kroz izbornike i pronaći ono što tražite“, kaže Nina Theodorsson koja je radila na kombiniranom instrumentu. Time se pojednostavnjuje pronalaženje informacija. Tipke i poluge potrebne za upravljanje vozilom trebaju biti lako vidljive i trebaju se lako upotrebljavati. Upravo zato, tipke sada imaju površine koje omogućuju da ih razlikujete prstima i prepoznatljiv osjet pritiska.

„Volvo FH prvi je kamion s podesivim stupom upravljača. Tajna se krije u volanu“

Prerasporedite gumbe

„Vozač ili prijevoznik može jednostavno promijeniti položaje nekoliko tipaka tako da najčešće korištene funkcije budu bliže ruci“, kaže Nina Theodorsson. Fiksne tipke uglavnom su smještene blizu područja kojim upravljaju. To su tipke u vratima za prozore i bočne retrovizore te u stropu za žuto treptavo svjetlo, mikrofon i tako dalje. „One se nalaze na mjestima gdje ćete ih najvjerojatnije tražiti“, kaže Nina Theodorsson. „Sve u svemu, te izmjene doprinose sigurnijem radnom mjestu za vozača i izazivaju manje štete na kamionu.“ „Vozači se sada mogu koncentrirati na cestu, na ono na što moraju paziti.“

Za korpulentnije i vitkije

Bez obzira na visinu i kilažu, svaki vozač moći će pronaći udoban radni položaj. Novo sjedalo vozača ima bolje ojastučenje i još je raznovrsnije. Tajna je u volanu. Zahvaljujući podesivom stupu volana koji donosi dašak luksuza, volan se sada može nakrenuti, a ne samo podizati ili spuštati kao prije. „Vožnja se poboljšava kada su ruke malo spuštene“, kaže Peter Johansson, projektant u Volvu. Zajedno s funkcijama podizanja i spuštanja, volan se može nagnuti do 40 stupnjeva – od kojih je 10 moguće zahvaljujući funkciji podesivog stupa volana. Okomitiji položaj volana povećava sličnost između Volva FH i običnog automobila.

Radno mjesto u kamionu Volvo FH

Proširena paleta sjedala

Visoki vozači posebice će cijeniti povećani raspon podešavanja sjedala vozača. Sjedalo se u novom Volvu FH može još više pomaknuti unatrag, točnije 4 centimetra. Sjedalo se u uzdužnom smjeru sada može pomicati ukupno 24 centimetra (najbolje je u svojoj klasi). Raspon podizanja ili spuštanja novog sjedala iznosi 10 centimetara.

Sjedalo također ima novi oblik. Između ostalog, tu su poboljšani bočni oslonac i duži oslonac za noge. Međutim, to je škakljivo područje: premali, ali ni preveliki oslonac za noge nisu dobri jer je teže sjedati i ustajati. „Novo sjedalo zaista je zapanjujuće kada shvatite da njegov dizajn mora odgovarati gotovo svakom obliku i svakoj tjelesnoj građi vozača“, kaže Peter Johansson.

4
Radno mjesto