Dizajniran tako da se uklapa u svoju okolinu….
….i iskače iz nje

Novi Volvo FL zaslužuje svoje ponosno mjesto u paleti kamiona Volvo. Možda je manji od svoje snažne braće za prijevoze na duge relacije i građevinske projekte, ali oko vam odmah kaže da je itekako dio obitelji.

Nova LED dnevna svjetla za vožnju sada su serijska oprema.
LED dnevna svjetla za vožnju V-oblika

Prilikom predstavljanja novog Volva FL odmah se vidi da je jasna i dosljedna dizajnerska filozofija primijenjena po cijeloj paleti kamiona Volvo. Izražava se novi stav i identitet marke koji su stvoreni snažnim, odvažnim linijama i grafičkim detaljima. Karakteristike dizajna poput upadljivih okomitih prednjih reflektora s dnevnim svjetlima za vožnju V-oblika i jasan obris oblikovan crnom prednjom maskom ne ostavljaju prostora za sumnju – gledate punopravnog člana obitelji Volvo.

Prilagođen urbanoj sredini

Novi dizajn uključuje klasični metalni znak Volvo podignut s prednje maske na novi viši i istaknutiji položaj ispod prednjeg stakla. Prednje staklo tako se doima veće, što pak vozaču pruža dojam da je ‘bliže’ cesti. Izražavanje ovog tipa pristupačnosti bitan je aspekt rada s našim kompaktnijim kamionima, budući da će se oni prvenstveno koristiti u okruženjima gdje ima puno ljudi.

Jedan, jedini pogled kaže vam da ovaj kamion dijeli isti DNK sa svojom većom braćom.

Novi izgled usklađen s dizajnerskom temom Volva.
Ista obitelj, vlastiti identitet

Ista obitelj, vlastiti identitet

Osim uklapanja u svoju okolinu, postoji još jedan razlog za ove izmjene – usklađenost čitave palete. Novi prednji dizajn pokazuje da ponosno dijeli DNK sa svojom legendarnom većom braćom, ali da usprkos tome zadržava svoju vlastitu osobnost.

Upečatljiv dojam

Kako bi, dakle, vlasnici, vozači pa čak i građani trebali reagirati kad vide novi Volvo FL? Očekujemo da će novi dizajn pomoći ljudima na ulici i drugim sudionicima u prometu da se osjećaju ugodno u prisutnosti ovog kamiona. Istovremeno, vlasnici i vozači će se, nadajmo se, ponositi činjenicom što ih se povezuje s Volvom te će uživati u kamionu koji izvrsno obavlja svoj posao.

Novi trodijelni branik sa čeličnim kutnicima lakše se popravlja.
 Upečatljiv dojam
3
Dizajn