Neka vrijeme radi za vas

Zahvaljujući karakteristikama motora idealnim za vožnju u središtu grada ili predgrađu te novim motorima D5 i D8, najnoviji Volvo FL znači da se raspored može poštivati i da vozači mogu ići s dostave na dostavu brzo i učinkovito.

Volvo FL ima nove motore koji su u potpunosti dizajnirani i konstruirani u Volvu. Ovi motori dijele isti koncept i razvojnu filozofiju kao oni u našim većim kamionima. Karakterizira ih šira, ravnija krivulja zakretnog momenta s bržim porastom snage, čak i na niskim brojevima okretaja. Čistim rječnikom vožnje, time se dobivaju brži odziv, viša prosječna brzinu i bolja vozna svojstva, što vozaču omogućava da se učinkovitije kreće u urbanom okruženju.

Novi 4-cilindarski 12-tonski Volvo FL nudi 500 kg dodatnog teretnog kapaciteta, čime se povećava radna učinkovitost.
500 kg dodatnog teretnog kapaciteta

500 kg dodatnog teretnog kapaciteta

Kao odgovor na informacije s tržišta, uveli smo 4-cilindarski motor na 12-tonskom Volvu FL. Opremljen je najsnažnijim motorom u ovom segmentu (D5 s 240 KS), optimiziranim mjenjačem I-Sync, a lakši je 500 kg od usporedivog 6-cilindarskog vozila. Karakteristike ovog novog modela predstavljaju fantastičnu priliku za kupce koji djeluju u segmentu gradske distribucije. Oni sada mogu uživati u pravom Volvu učinkovitog, kompaktnog formata.

Šira, ravnija krivulja zakretnog momenta i brži porast snage omogućuju brži odziv i pružaju izvrsna vozna svojstva.

Potpuno novi program motora razvijenih u Volvu uključuje najsnažniji agregat u ovom segmentu – D5 sa snažnih 240 KS.
Volvo motor D5

Performanse norme Euro 6 bez negativnih posljedica

Novi Volvo FL u potpunosti udovoljava zakonskim zahtjevima norme Euro 6 – i to bez povećanja potrošnje goriva u usporedbi s normom Euro 5 i bez potrebe skraćivanja servisnih intervala.

Novi Volvo FL dostupan je s optimiziranim mjenjačem I-Sync.
Mjenjač I-Sync
5
Učinkovitost