Neka vrijeme radi za vas

Zahvaljujući karakteristikama motora idealnim za vožnju u središtu grada ili predgrađu te novim motorima D5 i D8, najnoviji Volvo FL znači da se raspored može poštivati i da vozači mogu ići s dostave na dostavu brzo i učinkovito.

Volvo FL ima nove motore koji su u potpunosti dizajnirani i konstruirani u Volvu. Ovi motori dijele isti koncept i razvojnu filozofiju kao oni u našim većim kamionima. Karakterizira ih šira, ravnija krivulja zakretnog momenta s bržim porastom snage, čak i na niskim brojevima okretaja. Čistim rječnikom vožnje, time se dobivaju brži odziv, viša prosječna brzinu i bolja vozna svojstva, što vozaču omogućava da se učinkovitije kreće u urbanom okruženju.

4-cilindarski Volvo FL nudi 200 – 500 kg dodatnog teretnog kapaciteta, čime se povećava radna učinkovitost.
Lagani Volvo FL

Optimizirana težina i učinkovitost

4-cilindarski motor D5K sada je dostupan za verzije od 10, 12, 14 i 16 tona modela Volvo FL. S njim, kamion teži 200–500 kg manje od usporedivog 6-cilindarskog motora. Pa ipak, D5K najjači je u svojoj klasi i stvara snagu od 240 KS. U kombinaciji s optimiziranim mjenjačem I-Sync, pruža sjajna vozna svojstva i osigurava nisku potrošnju goriva.

Šira, ravnija krivulja zakretnog momenta i brži porast snage omogućuju brži odziv i pružaju izvrsna vozna svojstva.

Potpuno novi program motora razvijenih u Volvu uključuje najsnažniji agregat u ovom segmentu – D5 sa snažnih 240 KS.
Volvo motor D5

Performanse norme Euro 6 bez negativnih posljedica

Novi Volvo FL u potpunosti udovoljava zakonskim zahtjevima norme Euro 6 – i to bez povećanja potrošnje goriva u usporedbi s normom Euro 5 i bez potrebe skraćivanja servisnih intervala.

Novi Volvo FL dostupan je s optimiziranim mjenjačem I-Sync.
Mjenjač I-Sync
5
Učinkovitost