Uđite u zonu komfora

Vozač kojem je udobno, dobar je vozač. Zato je svaki pojedini dio unutrašnjosti novog Volva FM razvijen imajući na umu vozača. Od stepenice na ulazu pa do ležaja.

Uživajte u savršenom položaju za vožnju i svim modernim pogodnostima koje biste mogli poželjeti, za iskustvo u vožnji koje je uistinu poput onog u osobnom automobilu.

Što su vozači željeli – pročitajte intervju s projektantima kabine

Vidljivost Volva FM

Kabina s pogledom.

Dobra je vidljivost bitna kada se krećete kroz gust promet ili prometne ulice. Iz unutrašnjosti Volva FM ona je izvrsna jer kabina leži nisko na šasiji, a prednje je staklo veliko.


Ormar s električnim sušilom

Ormar s električnim sušilom.

Brzo sušenje odjeće, ručnika i cipela. Smješta se na gornji ležaj ili zid kabine. Energetski učinkovit i tih, lako se sprema sklapanjem.


Nova, moderna i ergonomska instrumentna ploča

Nova, moderna i ergonomska instrumentna ploča.

Nova, nježno zaobljena instrumentna ploča nije samo privlačnog izgleda. Njezin dizajn omogućuje ergonomski i komforan položaj u vožnji, a sve su tipke, instrumenti i pretinci nadohvat ruke.


Audio sustav

Audio sustav s dodatnim mogućnostima.

Što god poželite slušati, audio sustav vas u tome neće omesti. Mp3, wma ili iTunes m4a? Glazbu s CD-a, USB-a, iPod-a ili preko aux ulaza? Sve može. Pogledajte potpune specifikacije.


Vozačevo sjedalo

Izvrstan položaj sjedenja.

Svaki vozač cijeni dobro sjedalo. Ono u novom Volvu FM može se podešavati 20 cm naprijed-natrag i 10 cm po visini. A ima i novi jastuk, ugodniji nego ikada.


Vrata Volva FM

Oku ugodan izgled.

Unutrašnjost modela Volvo FM redizajnirana je. Boje i materijali pažljivo su odabrani tako da stvaraju mirno i privlačno okruženje za vozača. Odaberite jednu od tri različite razine udobnosti: Robusnu, dinamičnu i naprednu.


Prostor za odlaganje u kabini

Mnogo različitih mogućnosti odlaganja.

Uz prostrana mjesta za odlaganje u prednjem dijelu i ispod ležaja postoji i nekoliko praktičnih odjeljaka za manje stvari. Časopise i druge stvarčice možete odložiti i u dva nova džepa za odlaganje pokraj kreveta.


Tipke na volanu

Sve komande na dohvatu.

Tipke za tempomat, audio sustav, telefon i informacije prikazane na zaslonu, smještene su tako da ne morate puštati volan. Koža čini ovu opciju još komfornijom.


Unutarnje svjetlo

Napredno unutarnje svjetlo.

Štedni i snažni izvori svjetla fantastično osvjetljuju kabinu. Svi se jednostavno reguliraju u tri pretprogramirana koraka ili prigušivačem. Uključivanje crvenih svjetala za noćnu vožnju omogućuje vam da dobro vidite i po mraku.


Elektronička regulacija klime, ECC

ECC, elektronička regulacija klime.

Elektronička regulacija klime uvijek će osiguravati najbolju moguću klimu u kabini. Jednostavno podesite željenu temperaturu.


Želimo vam laku noć.
Nemojte prihvaćati kompromis u smislu kvalitete spavanja samo zato što noć provodite u kabini. Donji ležaj širok je 70 cm, ima džepićaste opruge od 16 cm i dolazi u tri različite tvrdoće.

Vanjska buka neka ostane vani.
Volvo kabine poznate su po dobroj izolaciji. Ni novi Volvo FM nije nikakva iznimka. A zahvaljujući novom ovjesu motora, na kabinu djeluje manje vibracija. Time se potpuno smanjuje pritisak na vaše uši.

Sjajne mogućnosti podešavanja volana.
Volan se može podesiti 90 mm po visini i 28 stupnjeva po nagibu, što vam omogućuje da pronađete savršen položaj za vožnju. Praktično se regulira papučicom, a lako se sklapa prilikom ulaska u kabinu i izlaska iz nje.

Čista voda gdje god bili.
Ako želite svježu vodu, ne morate ići daleko. U vanjski pretinac može se spremiti 7-litarski spremnik sa slavinom.
Električna parkirna kočnica.
Električna parkirna kočnica uključuje se lako dostupnim prekidačem na instrumentnoj ploči. Automatski se aktivira prilikom izvlačenja ključa i, uz malu pomoć EBS-a, automatski se otpušta pri kretanju.

Elektronički daljinski ključ.
Više od samog ključa. Otključava ili zaključava s udaljenosti. Pali svjetla za siguran pristup kabini. U slučaju opasnosti jednostavan pritisak tipke za paniku aktivirat će trubu.

Budno pratite cestu.
Uz novi, intuitivni kombinirani instrument stiže i mnogo suvremenih karakteristika. Sve olakšavaju da se fokusirate na ono što je važno. Saznajte više o kombiniranom instrumentu.

Prostor za 'alcolock'.
Alkoholu nije mjesto u prometu. Zato je tu 'alcolock'. Ugradite ga u svoj Volvo FM još u tvornici i jasno poručite svojim klijentima koliko ozbiljno shvaćate sigurnost u prometu.