Šasija Volva FM

Razvijen za vozače i proizvođače karoserijske opreme.

Svestran i lako nadogradiv – dvije općenito najcjenjenije karakteristike Volva FM. A sve se svodi na šasiju, koja je dizajnirana za jednostavnu i brzu montažu karoserijske opreme.

Dinamika šasije također je stavka koja kamionu pruža njegova vozna svojstva. Na novom Volvu FM, ona su bolja no ikad prije.

Visine šasije, otprilike
  • Iznimno niska (tegljač): 810 mm
  • Niska: 850 mm
  • Srednja: 900 mm
  • Visoka: 1000 mm
Međuosovinski razmaci
  • Tegljač: 2,850 do 4,100 mm
  • Kruta šasija: 3,200 do 6,700 mm

Pogledajte potpune specifikacije šasije


Sučelje Upute za proizvođače karoserijske opreme

Pružite kompetitivnu prednost proizvođaču karoserijske opreme.

Volvo je uvijek bio omiljen među proizvođačima karoserijske opreme. Brojne pametne karakteristike, poput naših nosača karoserijske opreme, različitih krojeva stražnjeg kraja i Volvo uputa za proizvođače karoserijske opreme, izbjegavaju nepotreban posao prilikom montaže karoserijske opreme – i štede vrijeme. Na novom Volvu FM, proširili smo svoju ponudu šasije kako bismo još više pojednostavnili prilagodbu vašeg kamiona potrebama nadogradnje.

Saznajte više o sučelju za karoserijsku opremu

Kako tvorničke pripreme štede vrijeme i novac – s Johanom Eknanderom

Prvorazredna upravljivost

Izvrsna upravljivost kao standard.

Novi Volvo FM temelji se na istoj platformi šasije kao novi Volvo FH. Značajno smo poboljšali sustave ovjesa i stabilizatore kako bismo kamionu pružili prvorazrednu upravljivost. Zatim, tu je opcija Volvo dinamičkog upravljačkog sustava – koji bez imalo napora omogućava kontrolu prilikom upravljanja na svim brzinama.

Saznajte više o Volvo dinamičkom upravljačkom sustavu

Niklas Fröjd objašnjava kako nova geometrija donosi upravljivost poput one u osobnom automobilu

Podizanje tandemske osovine

Podignuta pogonska osovina – niža potrošnja goriva. Predstavljamo vam podizanje tandemske osovine.

Pretvorite konfiguraciju 8×4 u 6×2. Ili konfiguraciju 6×4 u 4×2. Volvo FM sada je dostupan s potpuno novom opcijom podizanja tandemske osovine, revolucionarnom funkcijom koja omogućuje deaktiviranje i podizanje stražnje osovine dok ne prevozite teret. Kao i kod prateće osovine iza pogonske, to značajno poboljšava okretni polumjer i smanjuje potrošnju goriva – do 4 % kada kamion ne prevozi teret.

Saznajte više o funkciji podizanja tandemske osovine

Koncept šasije Volva FM, odozgo

Prilagodite šasiju svojim potrebama.

Želite sa sobom voziti maksimalnu količinu goriva? Ili vaša nadogradnja dolazi s posebno kompliciranim zahtjevima? Ne brinite. Koncept šasije novog Volva FM nudi više opcija nego ikad prije, čime se olakšava pronalaženje specifikacije koja će zadovoljiti vaše potrebe.

Saznajte više o konceptu šasije

Volvo FM izgubio je na težini

Volvo FM izgubio je na težini.
Vi dobivate veći koristan teret i veću ekonomičnost potrošnje goriva.

Dok su drugi kamioni povećali težinu kako bi ispunili Euro 6, mi smo išli u suprotnom smjeru. Optimizacijom standardne specifikacije, kao što je tegljač 4×2, znatno smo smanjili težinu kamiona. Zapravo, ovaj novi Volvo FM teži 75 kg manje od svog prethodnika norme Euro 5. Sve se to pretvara u viši koristan teret i nižu potrošnju goriva.

Otkrijte kako gubitak težine od 75 kg može povećati koristan teret za 225 kg

Opterećenje prednje osovine 10 tona

Povećana osovinska opterećenja.
Veće margine.

Ako se bavite prijevozom teških tereta, za vas imamo dobre vijesti. Novi Volvo FM građen je za još viša osovinska opterećenja. Primjerice, sada prednji ovjes s lisnatom oprugom može nositi terete do 10 tona na svakoj osovini i 20 tona na dvostrukoj prednjoj osovini. To povećava vaše marže i olakšava rukovanje teškim ili neravnomjerno raspoređenim teretom. 

Inženjeri objašnjavaju kako snažnije osovine mogu povećati vašu profitabilnost

10x4

Pet osovina iz tvornice.
Nisu potrebne naknadne ugradnje.

Sada nudimo kamione s pet osovina, izravno iz tvornice. Postoje mnoge prednosti u odnosu na naknadnu ugradnju osovine. Dobit ćete kamion s potpunim odobrenjem tipa vozila. Dobit ćete ga brže i izbjeći skupe radove na rekonstrukciji. Također ćete dobiti potpuno jamstvo i postoprodajnu podršku kompanije Volvo, što dugoročno znači niže operativne troškove.

Saznajte više o kamionima s pet osovina