Samo dodajte nadogradnju.

Kiper, cisterna, dizalica, furgon, transporter osobnih automobila, vatrogasni kamion... Bez obzira na primjenu – novi Volvo FM dorastao je poslu.

Povećani broj opcija specifikacija i brojne pametne karakteristike šasije čine posao proizvođača karoserijske opreme lakšim – i bržim.

Kako tvorničke pripreme štede vrijeme i novac – s Johanom EknanderomFleksibilnost montaže karoserijske opreme na Volvu FM

Od 4×2 do 10×4 – optimiziran za svaki posao.

Volvo FM sada se isporučuje u vrlo različitim konfiguracijama, uključujući i onu novu, 10×4 s pet osovina. Brojne opcije specifikacije omogućavaju prilagodbu točno prema vašim zahtjevima. Zahvaljujući toj fleksibilnosti, uvijek možete dobiti Volvo FM koji je savršeno pripremljen za vašu djelatnost.

Uštedite vrijeme prilikom montaže karoserijske opreme

Uštedite vrijeme prilikom montaže karoserijske opreme.

Što bolje možemo pripremiti kamion za montažu karoserijske opreme, to će vašem Volvu FM trebati manje vremena u servisnoj radionici. Odmah po narudžbi, proizvođač karoserijske opreme dobiva pristup 3D nacrtima vašeg kamiona na stranici Volvo upute za proizvođače karoserijske opreme. Sve to dovodi do znatno skraćenog vremena za provedbu narudžbe – i nižih troškova.

Pročitajte insajdersku priču o fleksibilnosti i konačnom saldu

Metalni znak Volvo

Bez kompromisa po pitanju kvalitete.

Kad je kamion već u tvornici savršeno pripremljen, proizvođač karoserijske opreme također može izbjeći nepotrebne preinake na samom kamionu. Time ne samo da štedite vrijeme, nego također možete biti sigurni da vaš kamion zadržava svoju originalnu kvalitetu Volvo.

Neke od ključnih karakteristika karoserijske opreme:

Sučelje Upute za proizvođače karoserijske opreme Pomoćni pogon
Volvo upute za proizvođače karoserijske opreme.

Čim naručite svoj Volvo FM, precizni nacrti vašeg kamiona bit će dostupni na intuitivnom VBI internetskom portalu. Proizvođač karoserije može početi raditi dok mi izrađujemo kamion, čime se znatno skraćuje vrijeme isporuke. Posjetite portal Volvo upute za proizvođače karoserijske opreme

Pomoćni pogoni za sve potrebe.

Dostupni su brojni pomoćni pogoni neovisni i ovisni o spojki, za sve vrste karoserijske opreme. Pogledajte kompletan popis.

Koncept šasije Volva FM, odozgo Okvir Volva FM, iz profila
Okvir je ravan.

Za razliku od većine drugih kamiona, Volvo ima okvir koji je potpuno ravan i paralelan iza kabine. To čini posao proizvođača karoserije mnogo lakšim.

Izbjegavanje radionica za montažu karoserijske opreme.

Svojim inženjerima nikada ne dopuštamo da postave išta na gornju stranu okvira. To područje pripada isključivo monterima karoserijske opreme, čime se postiže dodatna fleksibilnost.

Gornji red rupa okvira Volva FM Opcije dužine stražnjeg prevjesa
Namjenski red rupa.

Okvir dolazi s gornjim redom rupa koji je dizajniran za nadogradnju. Budući da uopće ne koristimo zakovice, monteri karoserije jednostavno mogu pričvrstiti dodatnu opremu.

Odaberite odgovarajući stražnji prevjes.

Stražnji okvir sada se može tvornički izrezati točno onako kako je potrebno (u koracima po 50 mm), tako da savršeno odgovara vašoj nadogradnji. Bez obzira na to je li vam potreban iznimno kratak ili dulji stražnji prevjes.

Opcije specifikacija Stražnji okviri
Mnogo različitih specifikacija.

Što je više mogućih kombinacija, kamion će se lakše prilagoditi. Stoga novi Volvo FM ima više opcija nego ikad prije kada je riječ o konfiguracijama osovina, visini šasije i međuosovinskom razmaku. Pogledajte potpune specifikacije šasije.

4 različita stražnja okvira.

Sada vaš FM možemo tvornički isporučiti sa četiri različita stražnja okvira: gornji (za kipere, dizalice s kukom i kamione za sakupljanje otpada), donji (za prikolice sa središnjom osovinom), svijeni (za tegljače) ili ravni (za krute priključke).

Položaj stražnje zaštite od podlijetanja Visina okvira
Položaj stražnje zaštite od podlijetanja

Kako bi stražnje opcije bile još raznovrsnije, stražnja zaštita od podlijetanja može se postaviti na nekoliko različitih položaja.

Dvije visine okvira.

Odaberite okvir od 266 mm ili 300 mm, ovisno o zahtjevima nadogradnje.

Modul proizvođača karoserijske opreme Izmjenjiva karoserija
Modul proizvođača karoserijske opreme.

Olakšava proizvođačima karoserijske opreme priključivanje na električni sustav i prilagođavanje funkcija. Pristup je jednostavan, putem fleksibilno premjestivih prekidača na instrumentnoj ploči te daljinskog upravljača Work Remote.

Savršeno za izmjenjive karoserije.

Nisu sve karoserije stalne. Hod od 295 mm novog stražnjeg ovjesa u kombinaciji s iznimno niskom šasijom savršeno je rješenje za privremene prijevoze.

Pričvrsni nosači za karoserijsku opremu Pripreme za kamion s dizalicom
Pričvrsni nosači.

Volvo FM može se tvornički pripremiti pomoću pričvrsnih nosača koji se montiraju na okvir. Sada su dostupni u području osovina, kao i na stražnjem prevjesu.

Priprema za dizalicu.

Niska šasija i visoko osovinsko opterećenje. To je na popisu želja svakog proizvođača karoserije za dizalice. Volvo FM sadrži oba elementa. Čak štoviše, možemo stvoriti i slobodan prostor na okviru pokraj kabine ili isporučiti vaš kamion s tvornički montiranim pločama za dizalicu.

Unutarnje oplate okvira
Više ojačanja no ikada prije.

Neki teški transporti jako opterećuju okvir. Međutim, ne brinite. Novi Volvo FM ima veći izbor unutarnjih oplata nego ikada, a one osiguravaju ojačanja koja su vam možda potrebna.