Bez obzira za što vam treba prostora, ovdje ga ima dovoljno.

Više prostora za gorivo

Više prostora za gorivo…

Što sa sobom možete povesti više goriva, to ga rjeđe morate puniti. Na novom Volvu FM, prerasporedili smo opremu kako bismo napravili još više prostora za gorivo. Dostupne su mnoge veličine spremnika koje se mogu dodati u različitim kombinacijama, čime se povećava mogućnost prijevoza maksimalne zakonski dopuštene količine goriva.

Nadogradnja Volva FM

…ili za složene nadogradnje

Neke primjene postavljaju vrlo specifične zahtjeve na koncept šasije. Na novom Volvu FM, neka oprema šasije može se maknuti kako bi se napravilo mjesta za nadogradnju, čime se dobiva fleksibilnost s kojom se teško mjeriti.

Pročitajte insajdersku priču o fleksibilnosti i konačnom saldu

Karakteristike koncepta šasije

A. Pretinac za akumulatore.

Pretinac za akumulatore pomaknuli smo 300 mm kako bismo napravili mjesta za dodatnih 100–120 litara goriva. Ali to nije sve. Može se također montirati straga i potpuno maknuti s puta (na tegljačima sa zračnim ovjesom). Time se dobiva dodatni prostor za 300 litara goriva i olakšava se montaža karoserijske opreme.

B. Spremnik za AdBlue.

Na tegljačima, iza kabine može se montirati novi 50-litarski spremnik za AdBlue (na okvir), čime se oslobađa prostor na bočnoj strani šasije.

C. Spremnici za gorivo.

Ako ste slični većini ljudi, ponovno punjenje je nešto što želite obavljati što jeftinije i što rjeđe. Stoga se Volvo FM može opremiti velikim brojem spremnika za gorivo različitih oblika, položaja, visina, zapremina i materijala. Veličine se kreću od 150 do 900 litara i mogu se kombinirati na mnogo načina kako bi se maksimalno povećao kapacitet goriva.

D. Modulator proizvodnje zraka (APM).

Jedinica kompresora na tegljačima sada je pomaknuta u područje između okvira šasije kako bi se ostavilo više prostora za opremu koja se na nju montira ili za spremnike goriva.

E. Spremnici zraka.

Ovisno o specifikacijama kamiona, spremnici zraka mogu se montirati na više različitih položaja. To omogućuje još veću fleksibilnost.

F. Prazna strana šasije.

Ako to zahtijeva vaša nadogradnja, vaš Volvo FM možete naručiti tako da sva specificirana oprema bude na jednoj strani pa se druga strana stavlja potpuno na raspolaganje proizvođačima karoserijske opreme.

Šasija tegljača Volvo FM 4x2, odozgo
Volvo FM 6x2 s krutom šasijom, odozgo