Upravljivost Volva FM
Zaboravit ćete da vozite kamion

Ovjes na novom Volvu FM potpuno je redizajniran kako bi imao iste karakteristike upravljivosti novog Volva FH. To se posebice odnosi na stabilnost držanja smjera i kontrolu upravljanja koji su zamjetno poboljšani. Možda ćete čak imati osjećaj da Volvo FM još više grli cestu – budući da je položaj za vožnju niži.

Male izmjene u geometriji ponekad mogu činiti veliku razliku. Stručnjak za dinamiku vozila Niklas Fröjd započinje s primjerom – položajem stabilizatora.

“Kad kamion natovaren do punog kapaciteta počne ulaziti u zavoj, velik dio momenta ljuljanja vozila prenosi se iz prikolice u okvir tegljača. Ova sila može dospjeti do osovina i uzrokovati nesimetriju kotača – neugodan osjećaj za vozača koji će imati potrebu kompenzirati ovu pojavu. Međutim, smještanjem stabilizatora blizu položaja sedla, ova se sila sada prenosi u tlo. Time se dobiva veliko poboljšanje stabilnosti kamiona prilikom vožnje u zavoj.”

Svi su dijelovi zamijenjeni, aktualizirani ili poboljšani

Jedna stvar vodi do druge

Novi položaj stabilizatora također pomaže u izbjegavanju sila koje se s neravne cestovne površine obično prenose do šasije. To, dakako, čini vožnju udobnijom i poboljšava stabilnost držanja smjera. Još jedna prednost pojavljuje se prilikom vožnje u zavoj:

“Recimo da vozite kružnim tokom – sile koje djeluju na gume u zavoju uzrokuju ljuljanje kabine. Međutim, nova montaža stabilizatora u stražnjem ovjesu to ublažava. Prikolica sada prenosi puno manje sile na kabinu.”

Sklon boljem ponašanju

Kontrola upravljanja također je pojačana geometrijom. “Uveli smo mali nagib u sustav ovjesa”, kaže Niklas Fröjd lagano naginjući ispruženu ruku. “Naravno, ništa od toga nije vidljivo, ali prije je bio paralelan s tlom. Novi kut stvara lagano kontraupravljanje prilikom skretanja i ulaska u zavoj.”

Osim što sprječava bilo kakve tendencije ka preupravljanju, ovo je jedna od stavki koja vam omogućava da odaberete liniju prolaza kroz cestu ispred vas te da zatim osjetite kako je kamion slijedi.

Volvo FM na mostu

Svaka pa i najmanja sitnica

U kombinaciji s poboljšanom geometrijom, cijeli je ovjes redizajniran i fino podešen. Dakle, svi su dijelovi zamijenjeni, aktualizirani ili poboljšani kako bi se postigao željeni rezultat – primjerice krutost opruge i sustavi amortizera. Čak je i ovjes motora poboljšan tako da uzrokuje manje vibracija. Manje vibracija znači manji umor za vozača. A vozač koji se osjeća dobro, predstavlja manji rizik od onog koji je izložen trešnji i iscrpljen je.

Stavljanje na kušnju

Stefan Axelsson odgovoran je za provjeru radnih karakteristika novog ovjesa. Sviđa mu se činjenica da može imati povjerenja u kamion u nezgodnim situacijama kad ima malo prostora za grešku. “Kad vam, primjerice, na makadamskoj cesti ususret dolazi vozilo, vaš mozak probija granice u djeliću sekunde. U tom trenutku otkrivate koliku kontrolu upravljanja imate u ovom kamionu”, kaže on.

Niklas Fröjd

Neka iznenađenja?

Stefan Axelsson dugo i intenzivno razmišlja pa tek onda odgovara. “Zapravo ne, više se radi o uvidu, rekao bih. Iznenađujuće je koliko precizno možete voziti krivudavom cestom – sada kad je upravljivost na razini one u osobnom automobilu. S drugim kamionima ne biste se usudili toliko forsirati.”

Prava stvar

Niklas Fröjd vjeruje da je ovo uvelike povezano s čvrstim spojevima nove konfiguracije. “Ništa ne ometa vaše tumačenje ceste, geometrija pojačava osjećaj povezanosti. Budući da je stvoren dinamički stabilan sustav kamiona i prikolice, udobnost je također veća.” Priznaje da je ponosan, ali u konačnici ipak prevladava osjećaj osobnog zadovoljstva. “Postižete što god želite – doima se poput prave vožnje.”

3
Upravljivost