Pogonska linija Volva FMX

Pogonska linija za svaku namjenu

Dvije veličine motora s osam različitih izlaznih snaga i zakretnih momenata. Svi su odobreni za Euro 6. Volvo motori poznati su po svojoj trajnosti i učinkovitosti goriva. Izaberite onaj koji vam odgovara.

Tri različita tipa mjenjača i široka paleta Volvovih dokazano izdržljivih i pouzdanih stražnjih osovina, uvijek postoji prikladno rješenje za vaš specifični transportni zadatak.


Motori Volva FMX

Motori

  • D11K (330, 370, 410 ili 450 KS)
  • D13K (420, 460, 500 ili 540 KS)

Mjenjači

  • I-Shift (3 modela)
  • Ručni (7 modela)
  • Powertronic (2 modela)

Stražnje osovine

  • Jednostruka redukcija pogona (za kombinirane bruto težine: 44–70 tona)
  • Dvostruka redukcija pogona (za kombinirane bruto težine: 65–120 tona)

Pogledajte potpune specifikacije pogonske linije

Volvo FMX Euro 6

Snažni motori – a ipak ekonomični.

Zakon o normi Euro 6 znači ogroman korak prema čišćim transportima. Istovremeno, on znači izazov u predstavljanju motora koji ispunjava zahtjeve bez ugrožavanja performansi i potrošnje goriva. To je omogućio Volvov liderski položaj u tehnologiji dizelskih motora.

Saznajte više o motorima

Mjenjači Volva FMX

Mjenjači za svaku vrstu transporta.

Od svih Volvovih izuma tek je mali broj zadobio toliko poklonika kao mjenjač I-Shift. Međutim, posebice kad je riječ o građevinskim transportima, bitno je ponuditi široku paletu različitih mjenjača. Jer, poslovi i uvjeti vožnje mogu varirati od brzog transporta pijeska do teških tereta na gradilištima sa strmim nagibom. Upravo zato Volvo sada nudi 14-brzinski ručni mjenjač odobren za kombinirane bruto težine čak do 100 tona. Powertronic, potpuno automatski mjenjač koji omogućava mijenjanje stupnjeva prijenosa pod opterećenjem (tzv. power-shift) s pretvaračem zakretnog momenta i hladnjakom ulja, upotpunjuje ovu ponudu.

Saznajte više o mjenjaču I-Shift

Pročitajte članak u kojem Astrid Drewsen govori o proširenju ponude mjenjača I-Shift