Volvo FMX

Volvo FMX, moderan, građevinski kamion, pun inovativnih rješenja i revolucionarnih karakteristika.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 ili 10×6

D11 ili D13 (330 do 540 KS)
Prednja strana Volva FMX

Kako branik utječe na vašu mobilnost?

U uskim i mračnim dijelovima rudnika ili u građevinskoj jami vrlo je vjerojatno da ćete udariti u nešto i oštetiti kamion. Stoga prednja svjetla moraju biti zaštićena. Ništa ne smije oštetiti korito za ulje. Branici moraju izdržati surove uvjete. A, ako se nešto i dogodi, ne biste trebali uvijek odlaziti u radionicu. Jednostavno nastavite raditi kao da se ništa nije dogodilo. Jer, mobilnost je najvažnija.

  Pročitajte insajdersku priču o poboljšanoj robusnosti

Volvov glavni dizajner vanjskog dizajna otkriva zašto izgleda upravo ovako


The sturdy bumper

Robusni branik.

Proizveden je od čelika, sastoji se od tri dijela, a pričvrsni su elementi vidljivi i lako se demontiraju. To olakšava zamjenu oštećenog dijela. Ako, dakle, naletite na hrpu šute, neće biti strašno. Možda čak nećete ni primijetiti nikakvo oštećenje branika. To možete zahvaliti debelom sloju polipropilena koji pokriva čelični branik i koji se u slučaju oštećenja vraća u prvotni oblik.

Prednja zaštita od podlijetanja Volva FMX

Prednja zaštita od podlijetanja.

Cijeli prednji donji dio dizajniran je kao kutija. Svi dijelovi u međusobnom su djelovanju, što čini konstrukciju vrlo robusnom, ali i otpornom pri sudaru s automobilom. Mi u Volvu ovaj smo kamion tijekom testiranja izmučili više nego što ćete vi ikada uspjeti. I sada smo uvjereni da je to najrobusniji prednji dio u svojoj klasi.

Zaštitna ploča Volva FMX

Zaštitna ploča.

Ova zaštitna ploča ispod motora uistinu zaslužuje svoj naziv. Debela je 3 mm te štiti korito motora, kao i crijeva i hladnjak. Sve što je ranjivo pri terenskoj vožnji zaštićeno je, čak i kad vozite unatrag.

Zaštitna ploča ima još jednu prednost: ako vozite u uvjetima gdje ima puno prašine, ploča smanjuje njezino vrtloženje ispod kamiona.